Utålmodige kunder

Der jeg jobber skriver vi under med fullt navn når vi besvarer mailer fra kundene våre. I utgangspunktet synes jeg det er en god ting, for det gjør servicen vi gir mer personlig og ekte, og jeg er stolt over nivået som min avdeling holder når jeg sammenligner med kundeservicen jeg møter andre steder.
Men med et navn så spesielt som mitt (det er 3, 2, 1 eller 0 kvinner med mitt fornavn i Norge, iflg SSB) og kunder så utålmodige som våre er det ikke alltid det slår heldig ut. I natt klokken 02.23 ble jeg vekket av en tekstmelding som viste seg å være fra en kunde på den andre siden av jordkloden. Det er en forsinkelse i saken hans og jeg har mailet frem og tilbake med ham i et par uker, og nå er han altså så frustrert at han sporer meg opp og kontakter meg på min private mobiltelefon midt på natten, og i helgen attpåtil. Om han hadde ringt i stedet for å sende melding, og dermed hadde vekket hele familien min, da vet jeg ikke hva jeg ville sagt til ham. Slik det er nå har jeg ikke svart ham.
Tonen i SMS'en er høflig nok. Kunden beklager at han er "nødt" til å kontakte meg privat, men en kan ikke ringe direkte til firmaet (vi har kundeservice bare via epost). Han følger opp med klager over forsinkelsen og spekulasjoner i hva som kan være galt, og sier at han håper at jeg "gjør det jeg skal på mandag og ikke på tirsdag". Føyer til at han beholder telefonnummeret og adressen min for sikkerhets skyld, og ønsker meg en god søndag.
Jeg trenger vel ikke å nevne at det tok meg en stund å sovne igjen etter dette, og at da barna vekket meg klokken syv var jeg ikke helt uthvilt.

Så hva kan jeg gjøre? Burde jeg føle meg truet?

Jeg har allerede fjernet oppføringen på gulesider.no (etter to andre henvendelser fra kunder), men det har gått opp for meg at jeg ligger på 1881.no fremdeles. De har nå fått en mail fra meg der jeg ber om å bli fjernet derfra, også.

Jeg synes det er synd at noen synes det er greit å gjøre som denne personen. Det kunne ikke falle meg inn å kontakte en kundebehandler utenfor arbeidstid, og i alle fall ikke på vedkommendes private nummer som ingen har gitt til meg. Jeg har da folkeskikk! Nå som jeg forsvinner fra alle oppføringer jeg kan komme i tanker om vil heller ikke mennesker jeg liker kunne finne meg, venner fra gamle dager må kontakte hverandre for å høre om noen av dem fremdeles har kontakt med meg, nye bekjentskaper som har mistet nummeret mitt vil ikke kunne finne det igjen. Det er trist.

Hva med dere?
Ville dere synes det var greit å kontakte en fremmed på denne måten, om dere hadde en viktig sak som dere var bekymret eller frustrerte over? Ville dere synes det var greit om noen kontaktet dere på denne måten?
Eller synes dere det er like ekkelt som jeg gjør?

 

Stikkord:

8 kommentarer

Uff. Jeg ville ikke blitt særlig glad om sånt hadde hendt med meg.

Silje

14.08.2011 kl.15:44

Det høres virkelig ikke bra ut. Så irriterende! Jeg tror nok ikke at du trenger å føle deg truet, det finnes bare utålmodige og irriterende mennesker. De tenker seg ikke om. Jeg synes det er usmakelig at noen gjør det på den måten. Det er jo ikke bra. Jeg hadde virkelig ikke likt det, og hadde kanskje snakket med sjefen min om det.

myruin

14.08.2011 kl.17:52

FY f! Sånt bør man jo ikke finne seg i!! Han med viten og vilje kontakter deg privat,- jeg ville iallfall sagt ifra til sjefen din! Og ikke hatt noe mere med han å gjøre..

hk

14.08.2011 kl.20:57

Nei, vet du hva! Jeg ble faktisk litt indignert da jeg leste dette - og det er ikke så ofte jeg blir.

I slike tilfeller synes jeg det er greit å ta en hvit løgn. Så jeg ville glatt ha oversett sms'en - og ikke forsøkt å fremskynde saken hans på noen som helst måte (kanskje til og med ha det så travelt at jeg ikke rakk å ta saken hans ved første anledning, men heller drøye en ekstra dag - hvis det er mulig). Og hvis han så skulle kommentere at han hadde sendt en sms, så ville jeg ha sagt at jeg ikke hadde fått noen sms, og evt. lagt til at du tidligere har fått sms fra noen som trodde de sendte til en annen "tante Jul", og skrevet noe sånt som at det tydeligvis finnes flere med samme navn i Norge.

Må legge til at jeg er enig med deg i at det i utgangspunktet er en god ting at dere bruker fult navn. Det hender jeg får e-post-svar fra steder hvor de enten bare skriver fornavn, eller ikke skriver navn i det hele tatt. Da får jeg følelsen at de har noe å skjule, at de ikke riktig kan stå for det de skriver.

A

15.08.2011 kl.22:05

For en ufyselig fyr. Rett og slett. Det er veldig bra at dere bruker fullt navn når dere besvarer kundemailer, men nettopp det der er grunnen til at vi kun har fornavn på våre navneskilt. (Men så tipper jeg at vårt klientell ofte kan være litt slemmere/psyke enn deres.)

Jeg hadde nok personlig gjort det som hk foreslår. Snakk med sjefen og hvis personen spør så har du ikke fått noen melding. (Gammelt nummer?)

For en ekkel type, "tar vare på nummer og adresse, sånn i tilfelle", ÆSJ. Hvis noen hadde kontaktet meg på privaten ang jobben min hadde jeg nok blitt ganske sint, og følt meg invadert. Det er jo egentlig det han gjør, invaderer privatlivet ditt.

Gulltopp

18.08.2011 kl.00:18

FY seg! Det var råttent! Jeg synes han virker truende jeg, måten han ordlegger seg på. Jeg ville sagt i fra til han, til sjefen, og i det hele tatt.. Så tror jeg at jeg ville skrevet under de mailene med noe som ligner ditt eget navn, men som kanskje mange heter. det må du da få lov til? For det har vært kjempe kjekt for meg å kunne finne adressen din de få gangene jeg har hatt lyst å sende deg noe i posten ;)

myruin

19.08.2011 kl.10:12

Hva gjorde du med denne saken egentlig?

Tante Jul

25.08.2011 kl.20:43

myruin: Oppdatering i eget innlegg :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits