Om å være smart

Hei! Bare sånn for at dere skal få høre noe fra meg denne uken vil jeg minne dere om at i dag er det 127 dager igjen til julaften. 127 dager er slett ikke lenge når en tenker over det, men det bør allikevel være plenty med tid for å unngå stress i de siste ukene. Det gjelder bare å være smart.

Å være smart er som noen av dere vet kanskje ikke mitt sterkeste karaktertrekk. Vel er jeg slående intelligent og skarp, som jeg har hørt bli brukt om meg, men det er liksom ikke det samme som å være smart. Det å være smart forbinder jeg med å være taktisk og forutseende, om å gjøre de riktige valgene med tanke på fremtiden. Ikke bare den fjerne fremtiden, men også den umiddelbare. Der tråkker jeg i salaten rett som det er. For eksempel er det kanskje ikke så smart å si "jeg velger å stå på fremover, jeg, for akkurat nå føler jeg at det går ganske bra" til en lege som vil deltidssykmelde meg fordi jeg er utslitt, og så samtidig påta meg ekstra overtidstimer for å være snill mot kollegene mine. Et slikt valg kan lett gå utover både nær og fjern fremtid.

Og så er det de mange kortsiktige valgene, da, som at jeg hiver i meg en sjokoladeplate eller to fordi de ser så gode ut der de ligger, i stedet for å holde meg i en halvtime og så spise ordentlig mat. På dette området trøster jeg meg med at jeg er absolutt ikke alene om å være u-smart.

Heldigvis, når det er jul ser de smarte valgene litt annerledes ut enn i resten av året, noe jeg synes blir fint illustrert i dette bildet som jeg fant på weheartit:

Ha en fortreffelig fredag!

 

Stikkord:

4 kommentarer

Guro

23.08.2011 kl.20:54

Søtt! Ha en fortreffelig dag du og:)

johanne

24.08.2011 kl.17:09

Smart juleråd, det der . Når det gjelder de to sjokoladene en halv time før mat : IKKE smart. Ta et eple eller en håndfull nøtter istedet.

hk

24.08.2011 kl.17:39

Søren altså, og jeg som trodde jeg var smart. Hvis du mener at du ikke er smart, med den begrunnelsen over, så er ikke jeg det heller. Kan vi ikke skille mellom smart i teorien og smart i praksis? For både du og jeg er da jaggu smarte i teorien! OK, jeg hører at dette egentlig ikke hjelper ... I dag er det 4 måneder til jul!

Tante Jul

25.08.2011 kl.20:41

Guro: Guro! Så hyggelig at du fremdeles kikker innom her iblant. Jeg savner å lese om deg og om søsteren din...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits