Det beste du vet?

I dag da jeg syklet hjemmefra var jeg skikkelig glad for at det var fredag.

Jeg pleide ikke å være slik før; det spilte ikke så stor rolle for meg hvilken ukedag det var. Men nå som jeg har blitt voksen og dagene mine er så fulle av jobb, pendling, barn, mann, hus og så videre at tiden ikke strekker til like bra, nå er det noe annet. Da er det godt at det er helg innimellom.

Uansett, mens jeg syklet avsted gjorde jeg som jeg ofte gjør: Jeg diktet en sang med teite rim og underlig melodi (jeg pleier ofte å synge teite rim på kjente melodier, men i dag var altså også melodien egenkomponert). Sangen gikk i sin enkelthet ut på at i dag er det fredag og derfor er jeg glad, og at i morgen er det lørdag og det er jeg enda gladere for, og så videre. På et tidspunkt sang jeg noe om "det beste jeg vet".
Og plutselig gikk det opp for meg: Å ha fri er ikke det beste jeg vet. Ikke jul engang er det beste jeg vet. Eller å spise eller være kreativ eller være sammen med venner og alt det der som en pleier å svare om en blir spurt. Nei, det beste jeg vet, det er å glede meg.

Å glede meg til noe, uansett hva, det er faktisk en helt unik følelse, synes jeg. Bedre enn faktisk å oppleve det jeg har gledet meg til. Mens jeg gleder meg kan jeg forestille meg hvordan det blir når opplevelsen kommer, og siden jeg har ganske god fantasi kan jeg også kjenne følelsen som den fine opplevelsen kommer til å gi meg, igjen og igjen. På forskudd!
Når dagen vel kommer er det selvfølgelig mulig at det ikke blir så fantastisk som jeg har forestilt meg, men hva gjør vel det? Gleden har jeg jo allerede opplevd, uansett. :)

 

Ble dette for rotete for dere? Gir det mening?

Og hva er det beste dere vet?


(fra http://lookbeautiful.tumblr.com/)

 

4 kommentarer

G U N N N I S

26.08.2011 kl.21:53

// jeg er litt enig med deg ! det kommer ann på brillene , fasongen og sorten :-)

camillatskanoy

26.08.2011 kl.22:59

det beste jeg vet er kjæresten min og vennene mine, det betyr alt for meg!

Guro

27.08.2011 kl.00:58

Oj! Selvfølgelig gir det mening! Det beste jeg vet er å våkne med en varm skrott ved siden av meg og tenke at jeg er den heldigste i verden. og stå opp og lage kaffe til oss og ha sudoku-konkurranse. Og det gjør ikke noe om jeg ikke vinner;)

johanne

02.09.2011 kl.20:45

Jeg er også flink til å glede meg . Først gleder jeg meg , og opplever på forhånd slik du beskriver- så OPPLEVER jeg det jeg gledet meg til- og så gleder jeg meg ofte over å gjenoppleve i tankene den gode følelsen jeg hadde . ( kanskje det er derfor at sommeren min er så lang?)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits