Det høljer ned!

Hihi, er det et uttrykk som brukes noe som helst annet sted enn der jeg kommer fra, i grunnen? At det høljregner, eller høljer ned? For meg som har vokst opp med uttrykket føles det veldig naturlig og beskrivende når jeg snakker om slikt vær som jeg sitter og ser ut på akkurat nå. Dere vet, sånn "himmelen åpner seg"-regn.

Det ble brått skikkelig mørkt ute, og dermed inne også. Jeg har tatt en runde og tent lys i de rommene vi er i, men det er fremdeles i mørkeste laget. Uff, ikke så gøy å tenke på at det kommer mange slike dager fremover nå...

Men: Regn og mørke og innevær, det kan en også forbinde med kos og hygge, om en bare greier å omstille seg. Selv har jeg lyst til å bake sirupsnipper, faktisk! Det har jeg - tro det eller ei - aldri gjort før. Og kommer ikke til å gjøre det i dag heller, for jeg har ingen mandler i huset og så er jeg for lat. I stedet vil jeg nøye meg med å tenke på sirupsnipper, og å kose meg med barna mine.


(Bilde: mollerens.no)

 

Stikkord:

8 kommentarer

Beate Fjellanger

04.09.2011 kl.11:35

For en skatt av en blogg! Jeg har lagret deg til favoritter og gleder meg til jul sammen med deg! (Altså.. ikke sammen med deg da... men ja.. du skjønner.. )

Tante Jul

04.09.2011 kl.11:39

Beate Fjellanger: En skatt, faktisk! Det er hyggelig å høre :)

Velkommen skal du være! (ja, til å lese bloggen, altså...)

johanne

04.09.2011 kl.13:07

Her høljer det også. Eller det gjorde det nettopp. Nå er det visst pause.Men mørkt ja. Jeg får gå og rense kantarellene jeg plukket igår .

hk

04.09.2011 kl.15:36

Ikke bare der du kommer fra. :) Det høljet (med tjukk L) ned da jeg var ute og syklet i dag morges og. Jeg hadde på meg regntøy, men var ganske våt da jeg kom hjem. Da himmelen åpnet seg kjente jeg at vannet trakk seg inn og ned i joggeskoene, og det gikk det ca. 10 sekunder fra føttene mine var relativt tørre til at de svømte i vann inni skoene.

myruin

04.09.2011 kl.16:24

Høljer sier vi i vestfold også,- og sikkert i østfold også.. tror jeg..

Og jeg er glad i mørke kvelder jeg, men levende lys og ta/kakao/kaffe, blad eller bok.. OG alt det nye som har begynt på tv da..

Ja høsten er en fin tid!

A

04.09.2011 kl.23:19

Det høljer i Bergen også. Sånn ca fra september til mai. Men det er bare koselig. Da er det bare å ta frem stearinlysene, skru opp varmen på varmepumpen og kose seg med blogger og nyheter.

Tante Jul

05.09.2011 kl.13:22

Fnis, i dag sto det på Aftenposten.no at det høljer ned på hele Østlandet.

Det, sammen med deres bekreftelser på at uttrykket finnes der dere kommer fra også må jeg jo ta som et tegn på at min hjembygd ikke er så språklig unik som jeg trodde.

Men "okkon" og "dikkon", DET hører en ikke mange andre steder! ;)

A

11.09.2011 kl.10:06

Okkon og dikkon? Nope. Men i Bergen sier vi dokkars iallefall :) Litt unikt kanskje.

Morsomt med dialekter. Det er ikke sjeldent jeg må be folk snakke mye roligere og tydeligere på jobben. Alkohol, stressede folk og dialekt gjør at det ikke alltid er like lett å forstå ting.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits