Fra sykkelturen

Nå som jeg har kommet litt til hektene etter den overmodige sykkelturen som HK og jeg var på i helgen (overmodig fra min side; HK greide seg helt fint) vil jeg gjerne fortelle dere litt om den.

Vi gjorde noen endringer i forhold til den ruten jeg viste dere i forkant av turen, mest fordi jeg var såpass sliten og klagde så fælt. Det vi gjorde var å kutte ut et par kilometer nedoverbakke for å spare oss for fire kilometer stigning på ett punkt, og på slutten av turen valgte vi å kutte ruten og sykle mot Hammeren i stedet for innom Kikutstua og videre rundt. Da var det allerede sen ettermiddag, og om vi hadde fortsatt den planlagte ruten ville jeg for det første dødd, og for det andre ville det blitt mørkt før HK kunne klare å slepe liket mitt ned til sivilisasjonen.

Det var en aldeles fantastisk tur. Vi hadde flott utsikt og perfekt vær; ikke en regndråpe, men heller ikke stekende sol. Vi syklet gjennom skog og fjell, langsmed store og små sjøer (de fleste sannsynligvis større enn vanlig) og over bekker og elver. Store deler av veien fulgte vi skilting, og begge ble ganske flaue da vi hadde lurt lenge på hvorfor skiltene vendte ut mot vannet så vi ikke kunne lese dem fra veien - og det plutselig gikk opp for oss (ja, det gikk opp for HK, altså. Selv var jeg enda tregere) at skiltene var beregnet på skiløpere. Om vinteren.

Forøvrig er bildet over her iscenesatt. HK tok alle bilder, og det var slett ikke ofte hun fikk sjansen til å se ryggen min. For det meste fikk hun snu seg og se dette:


(Næ, se! Et juletre!! Omtrent passe stuehøyde, tilogmed, kanskje jeg skulle... Eh, nei.)

Som jeg nevnte var det HK som tok alle bilder. Dermed ble det ingen bilder av henne, men desto flere av meg og av utsikten. Men ETT bilde har hun sendt meg der i alle fall deler av henne er med:


Utsikt via HK sine tær mot Movatn stasjon.

HK er en slik person som vet en masse, og som finner ut av det hun trenger å vite, slik at hun kan vite det til en annen gang. Derfor er det klart at hun også vet at en kan lage seg en egen ruteplanlegger på iform.nu, som genererer et kart og regner ut hvor lang ruten en velger er. Det har hun også gjort for vår tur, og om dere har lyst kan dere se ruten vår her. Turen ble på vel seks mil, som kanskje ikke er så imponerende (vi brukte maaange timer). Men det hjelper litt å vite at vi var gjennom nesten 400 meter i høydeforskjell mellom start og høyeste punkt, og at det var bakker og grus nesten hele veien. I det store og hele var vi riktig flinke.

Og til slutt, bare fordi jeg liker tunneller, tar jeg med et bilde av en tunnell vi bare syklet forbi og ikke igjennom:

 

Stikkord:

3 kommentarer

johanne

14.09.2011 kl.00:21

Så fint dere må ha hatt det den dagen. Men jeg er enig i at 6 mil kanskje er litt overmodig som første tur , og med en sykkel som slett ikke var i noen god form den heller. Uansett er det deilig å bevege seg ute i fri luft og se mange ting.

hk

14.09.2011 kl.07:24

Det var en virkelig flott tur. Det eneste negative jeg kan komme på var alle øyenstikkerne - særlig da vi syklet langs Ørfiske.

gulltopp

18.09.2011 kl.20:37

For en magisk og fin tunnel! Og kjære vene, da! Ikke imponerende, 6 mil? Jeg gidder ikke si noe en gang, nå tuller du fælt!

Det så så koselig ut på de grusveiene, kunne tenke meg en lik tur, bare byttet ut sykkelen med hest. :)

Du har vært kjempe flink! Klem

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits