Julekalender

Nå mangler jeg bare to tegninger i julekalenderen jeg lager til moren min. Hvert år siden jeg var liten (med få unntak, i alle fall) har jeg laget julekalender til moren min, ved å skjære ut tjuefire små luker i et A4-ark og lime det på et annet ark, og så tegne en liten juletegning bak hver luke. Det er omtrent den eneste gangen i året jeg tegner i det hele tatt, og det er naturligvis ikke enkelt å finne på nye motiver hvert år. Derfor blir det mye gjengangere:

Adventssøndagene er gode å ha, for de gir meg fire motiver og dermed fire luker å fylle. Julaften gir seg selv, med julekrybbe eller pyntet juletre. Siden jeg har bursdag i desember har jeg gjort en vane av å tegne en bursdagskake bak en av lukene, så er det i alle fall en som husker å gratulere meg med dagen. Så bruker jeg noen luker på diverse utendørs motiver, som snømann og snølykt (en snølykt er faktisk ikke så enkel å få til), og kanskje noen som står på ski eller skøyter eller har snøballkrig. Litt kaker og sukkertøy kan jeg fylle en luke eller to med, og så blir det den obligatoriske kakaokoppen i diverse utførelser. Iblant tegner jeg de tre vise menn underveis gjennom ørkenen. Iblant tegner jeg noen som er ute og hogger juletre. Fuglenek med dompapper i er også et julete og fint motiv (men vanskelig i de minste lukene). Og kanskje en glad mus med et stykke ost?

Ett år tegnet jeg julenisser i mange av lukene. Tykke julenisser og tynne. Julenissen foran Eiffeltårnet og Keopspyramiden eller Big Ben. Julenissen på vei ned gjennom skorsteinen. Julenissen med sekk og uten sekk, i sleden og av sleden. Gårdsnissen med julegrøten. I år har jeg faktisk ikke tegnet en eneste nisse, kom jeg på nå.
Nåja, jeg kan bruke den nestsiste luken på en slik.

Hvis du synes jeg er tidlig ute så har du bare litt rett. Tingen er at november er en veldig travel måned for meg, og jeg har fire andre kalendere som skal lages rett før adventstiden starter (det er bedre holdbarhet på tegninger enn på sjokolade, og et dobbelt A4-ark er lett å lagre). Og jeg har flere ganger satt meg i en situasjon da jeg har vært nødt til å tegne flere luker om dagen for å bli ferdig, og det er ikke særlig gøy. Derfor satser jeg beinhardt på å bli ferdig før neste helg.

Etter så mye tekst om denne julekalenderen ville det kanskje vært på sin plass med et bilde, men da ville jeg jo ødelagt overraskelsen for moren min! Du får nøye deg med å bruke fantasien; det har de fleste bare godt av å gjøre innimellom ;)

 

Stikkord:

10 kommentarer

Jeg skjønner godt hva du mner, og jeg er enig :)

Tante Jul

09.10.2011 kl.15:58

JentaSomDelerSineEgeneÅndelige: Jeg er ikke heeelt sikker på hva det er du er enig i, men det er jo hyggelig å høre :)

fru Lyng

09.10.2011 kl.18:25

Så flink du er. Du har vel planene klare for hobbykveldene du alt?

Jeg er litt igang selv, og gleder meg.

Kalender blir sikkert kjempe fin, og jeg regner med at vi får se den så fort din mor har fått den;)

Ha en flott dag

Klem janne

BareIH

09.10.2011 kl.19:22

Oioi, du lager vist mange kalendere også! Men det må du jo kanskje, du er jo Tante Jul..

Jeg kom over Xanadu-kaken din på Freia Hjemmekonditori helt tilfeldig denne uken, den så god ut, gleder meg til å lage den selv også! Men jeg håper det er greit at jeg bruker din oppskrift.. den gang da jeg en gang kommer meg dit.. kanskje i julen? Kan jo håpe! (og jeg krediterer selvfølgelig deg for oppskriften om jeg bruker din :))

Tante Jul

09.10.2011 kl.21:00

BareIH: Bruk i vei! Om du vil spare en time eller to skifter du ut moussen i oppskriften med to eller tre poser pulver.mousse, jeg ville valgt den typen med biter av mørk sjokolade.

Og jeg ser frem til resten av alfabetet inne hos deg!

Tante Jul

09.10.2011 kl.21:02

fru Lyng: Utformingen på kalenderen er ikke så imponerende, bare A4-ark med luker i, som sagt. Og tegningene vil jeg jo heller ikke kunne vise frem, dem må hun åpne etterhvert. Hovedsaken er at jeg holder tradisjonen ved like, og at moren min blir glad! :)

BareIH

09.10.2011 kl.21:03

Skal legge det tipset på minne! ;)

dandilion

09.10.2011 kl.21:50

Så koselig! Tradisjoner er kjekke :) Jeg skal bare lage en halv kalenderen, den andre halvdelen tar mannen seg av for den er til meg. Gleder med til adventstid og kalendertid :) Juleverkated er planlagt og vi har begynt å invitere. Jakten på julecdene pågår. Hadde dem med til Brussel og vet ikke helt hvor de er. Mannen snakket om at de kanskje lå på kontoret/hobbyrommet vårt. Jeg får sjekke der i morgen. Jeg må jo ha julemusikken på plass til den første adventshelga.

Arild

10.10.2011 kl.11:23

Oj va duktig du är! En egen adventskalender har jag aldrig gjort. Men nu blev jag sugen! Och då är det hög tid att börja nu om det ska bli gjort. Tack för inspirationen!

Tante Jul

10.10.2011 kl.19:55

Arild: En EGEN har du kanskje aldri gjort, men... Det blir vel noen tusen der ute som bruker din adventskalender i år, tror du ikke?

Det er hyggelig at du lar deg inspirere!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits