NaNoWriMo

Det er langt mellom oppdateringene mine for øyeblikket, og det er fordi jeg har bedre ting å ta meg til. Jeg er nemlig med på NaNoWriMo for første gang, og jeg koser meg glugg ihjel! Ja, blandet med øyeblikk av bunnløs frustrasjon, naturligvis.

For dere som ikke vet hva NaNoWriMo er, så er det en tretti dager lang utfordring om å skrive et første utkast på en fremtidig bestselgende roman (kan jo ikke sikte lavere enn det). Eller; målet er å skrive femti tusen ord i løpet av november, fortrinnsvis ord som hører sammen i en historie med en begynnelse, en midt og en slutt. Etter at november er over kan en ta en pause fra teksten, til etter jul omtrent, og så setter en i gang med å redigere bort alt det dårlige en har gulpet opp i løpet av NaNo-måneden. Etter en hel del flere runder med redigering vil en forhåpentligvis være klar for å sende manuset inn til et forlag - for så å redigere det noen ganger til.

50.000 ord er ganske mange ord, det. For å nå målet må en holde et snitt på 1667 ord per dag, hele måneden igjennom. Jeg ligger så langt ganske greit an på 21.255 ord. Forhåpentligvis holder jeg koken helt til månedens (kanskje) bitre slutt.

Siden jeg er for lat til å linke akkurat nå anbefaler jeg at du leter deg frem til nanowrimo.org på egen hånd om du vil vite mer.

Nu: Pakke for bursdagsfest i Oslo.

 

Stikkord:

7 kommentarer

Arild

12.11.2011 kl.14:08

Oh, så spännande! Jag ser fram emot att läsa boken, så småningom!

Amanda (Alla har en bok)

12.11.2011 kl.22:53

Jag är stolt över dig! Skulle inte klara det på snabbare än 6-8 veckor, och då skriver jag 4-8 timmar om dagen, har inget annat jobb, samt planerar mycket innan. Men: Det GÅR!

Tante Jul

13.11.2011 kl.16:34

Arild: ...Etter noen omgangers redigering, sånn til våren, så kanskje :)

Tante Jul

13.11.2011 kl.16:36

Amanda: Vel, det springende punktet er vel om det er noe kvalitet i det jeg faktisk får ned på papiret (skjermen). Men enn så lenge er det hyggelig å høre at du er stolt!

Gulltopp

20.11.2011 kl.13:22

Så spennende!! Men må man skrive på engelsk?

Jeg gleder meg også til å lese! :D

Tante Jul

20.11.2011 kl.15:59

Gulltopp: En må absolutt ikke skrive på engelsk, og jeg er overrasket over hvor mange som gjør det på nanowrimo. Jeg som har bakgrunn med språkstudier er ganske overbevist om at en skriver best på sitt eget språk, og at det ikke er lettere å bli utgitt på engelsk, slik mange ser ut til å tro. Argumentet om at "jeg skriver på et språk som har mange millioner flere lesere enn norsk" veier rett og slett ikke tungt nok om en ikke skriver ekstremt godt engelsk. Og om en skriver noe VIRKELIG bra på norsk vil en bli oversatt og nå ut til alle de der millionene allikevel :)

Eldeen

24.11.2011 kl.12:14

Jeg lar meg imponere! :D

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits