Halvveis, og snart juleverksted

I dag er det den femtende. Det vil si at vi er halvveis gjennom november, og dermed også halvveis i NaNoWriMo (ok, vi er ikke halvveis før ved dagens slutt; det finnes stadig muligheter for å pynte på wordcount'en sin). Selv er jeg mirakuløst nok også halvveis til femti tusen ord, og håper på fortsatt flyt de neste dagene...

 

Nok om det. Om bare ti dager starter årets juleverksted her hos meg! Som noen av dere har hørt utallige ganger arrangerer jeg alltid juleverksted den siste helgen i november, hele tre dager til ende. Da blir det baking og koking og sysling og kos, risgrøt til lunsj og gløgg som forfriskning, julefilmer og lysdypping, og generelt bare noen veldig hyggelige dager. Jeg har bare invitert seks venner i år (på det meste sendte jeg ut tolv invitasjoner), og en person har meldt avbud, så vi blir en ganske liten gruppe. Ikke alle kan være her hele helgen, heller, men kommer innom i en dag eller to, bare. Jeg gleder meg!

Før neste helg må jeg sette opp lister over ingrediensene til alt vi skal lage, og ta meg en skikkelig handletur for å få alt i hus. Jeg liker den handleturen like godt hvert år, da jeg med god samvittighet kan fylle en hel vogn med kokesjokolade, sirup, sukker, mel, rice krispies (må ha til en av konfekttypene), krydder, klementiner, gløgg... Ja, dere skjønner. En annen ting jeg skal gjøre er å skaffe de siste gavene til to av pakkekalenderne jeg lager, for de skal overrekkes i løpet av juleverkstedshelgen. Med andre ord: Mye kos venter! :)
Stikkord:

10 kommentarer

Isabellas hjørne

15.11.2011 kl.13:05

Så herlig! Fantastisk tradisjon <3 Kos deg masse med forberedelsene!

Tante Jul

15.11.2011 kl.13:47

Isabellas hjørne: Jeg koser meg så godt jeg kan mellom febrilsk tasting for å nå dagens wordcount :)

Kia - Nailsncupcakes

15.11.2011 kl.19:21

Gleder meg!

Marianne

15.11.2011 kl.22:50

Hei!

Jeg er en ivrig leser av bloggen din, siden jeg også er (u)normalt glad i julen..;) Men jeg har ett spørsmål til deg, hvordan dypper man lys? Jeg har store mengder av stearin som er til overs, så jeg skulle gjerne fått brukt denne til noe!:)

Tante Jul

15.11.2011 kl.23:19

Marianne: Jeg kan lage trinn for trinn-bloggpost på lysdyppingen neste helg, hvis det er ok? Det er en del ting å huske på, som blir litt enklere med et bilde. Men du kan jo starte allerede nå med å klippe bort alle svarte vekestumper, for de gir flekker og farge på lysene :)

Marianne

16.11.2011 kl.22:30

Takk, hadde vært veldig fint!!:) Gleder meg til å se!:)

Kia - Nailsncupcakes

19.11.2011 kl.08:40

http://foralldel.blogg.no/1305500106_myk_karamellkonfekt_m.html Naaam! Ikke at jeg sier at vi skal lage dette, tror det blir littegrann for avansert, men fortsatt. Naam

Tante Jul

19.11.2011 kl.11:46

Kia: Den virket ikke så veldig vanskelig, men den tar litt tid. De fleste ingrediensene er ting jeg har i huset, så vi kan jo se det an :)

Gulltopp

20.11.2011 kl.13:18

Åh, jeg gleder meg til å lese bloggen din hver jul, for det er så hyggelig å lese om juleverksted! Både forberedelser og selve verkstedet. Og masse andre juleting. :)

Jeg skal også ha juleverksted i år! Kryss i taket! Ikke like avansert som ditt selvfølgelig, men jeg skal saumfare bloggen din etter tips og ideer. :) Jeg henger selvfølgelig langt etter, selv om verkstedet skal være på lørdag. Jaja!

Tante Jul

20.11.2011 kl.16:30

Gulltopp: Så fint å se at du har kikket innom her, midt i travelheten din!

Det er færre juleverkstedsoppdateringer i år enn ellers på gruun av NaNo, men jeg prøver å slenge inn noe en gang iblant allikevel.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits