Hva var svaret, og hvem vant?

Nå har jeg trukket en vinner av gårsdagens kalenderoppgave, og jeg skal fortelle dere hvem det ble om et lite øyeblikk. Men først synes jeg at vi skal ta en kikk på oppgaven. Spørsmålet var:

I hvilket kirkesamfunn brukes tre lilla og ett rosa lys i adventsstaken, og på hvilken adventssøndag skal det rosa lyset tennes?

Dette er en katolsk skikk, og det rosa lyset tennes på den tredje søndagen i advent, den såkalte "Gaudete Sunday" - eller "Gled deg"-søndagen på norsk. Hvis du vil lese mer om skikken kan du for eksempel lese her.

Vinneren denne gangen ble Kristin, og nå tenker jeg at hun blir glad! Kristin er nemlig en av mine gode venninner som pleier å komme på juleverksted, men i år kunne hun ikke og da ble det ingen karameller på henne...
Siden oppgaven hun vant på var på en søndag blir det ikke bare karameller heller, men også en veldig fin heklet kurv til å ha dem i (eller til å ha noe annet i, når karamellene er spist opp)......og et sett med juleengler!Heklearbeidet er det ikke jeg som står for, men min kjære Kusine Josefine, som er mye bedre på denslags enn det jeg noengang vil bli.

Nå tenker jeg at alle dere andre ble inspirert til å prøve å vinne karameller selv også, og da er det bare å klikke HER, så kommer dere til dagens oppgave. De fleste nordmenn, i alle fall dem over tjue, vil kjenne igjen motivet med det samme, men med et skarpt blikk skal deltakere fra resten av verden klare oppgaven ganske greit, også.  Lykke til!

 

 

Stikkord:

4 kommentarer

Kristin

05.12.2011 kl.11:38

YESSSS!! Härligt, nu ska jag delta på alla tävlingar :) Tusen tack, ser framemot ett litet paket i posten :) :) Kram. Och ännu mer YESSS att du kommer den 16e, det blir jättekul! behöver du sovplats, förresten?

Tante Jul

05.12.2011 kl.11:59

Kristin: Du konkurrerer på lik linje med alle dem jeg ikke kjenner fra før, så det var så velfortjent, så :)

Soveplass? Så langt har jeg ikke tenkt. Det er mulig jeg heller vil/bør sove hos søsteren min så jeg kan spise frokost med familien (ikke minst Kia som skal til USA i julen). Men jeg kan finne ut av det sånn etterhvert :)

Tuva

07.12.2011 kl.19:08

Liker julekalendere din! Og karamellene var kjempegode. Jeg har nettopp tatt en karamell og innsett at det snart er tomt... Hyggelig at du kommer den 16. forresten!

Tante Jul

08.12.2011 kl.04:57

Tuva: A-ha! Så det var DET som måtte til før du selv begynte å delta i kalenderen; en smaksprøve!

Da var vi jammen heldige begge to, at samboeren din vant :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits