Hvem vant?

Jeg er sikker på at dere venter i spenning, alle sammen. De fleste av dere venter spent på å få høre hvem vinneren av gårsdagens oppgave ble, mens noen, som enten er fryktelig unge eller av andre grunner har misset en viktig del i norsk kulturhistorie, venter spent på å få vite svaret på oppgaven.

Som vanlig vil jeg gå igjennom oppgaven først (du kan jo skippe denne delen hvis du bare vil vite navnet på vinneren). Spørsmålet lød "Hvem er det Sixten vil besøke på dette bildet?". Her er bildet også, for ordens skyld:

De av dere som har samme barnetv-preferanser som meg trengte bare å kaste et blikk på bildet for å vite svaret. Men siden jeg vet / tror / håper at jeg når ut til en litt større demografisk gruppe enn det prøvde jeg å hinte forsiktig om at det gikk an å finne svaret på andre måter også. I gårsdagens første innlegg skrev jeg "...med et skarpt blikk skal deltakere fra resten av verden klare oppgaven ganske greit..."

Vel det er faktisk et skilt ved døra der navnet på personen i huset står, og yrket hans, også. Ser dere det? Og selv om oppløsningen på bildet ikke er superhøy kan en forstørre det nok til å skjelne i alle fall etternavnet, Andersen. Om en så ikke helt kan lese tittelen "skomaker" eller initialene J. P. så kan støvelen som er montert på skiltet bidra litt. Riktig svar er altså Skomaker Andersen, eller om en vil bruke hele navnet, Jens Petrus Andersen. Han er hovedpersonen i min favoritt-juleserie "Jul i Skomakergata" som ble sendt på NRK den gangen jeg var liten, og som ble sendt i reprise en hel del ganger siden, om jeg ikke husker feil. Nå har de hersens blånissene tatt over, men jeg har Skomakergata på dvd, jeg, og holder meg til den :)

Og vinneren? Jonna!

Jeg gratulerer, og ønsker alle dere andre lykke til med dagens oppgave, som dere finner HER.

For å finne svaret på dagens spørsmål kreves bare litt tålmodighet og søkeegenskaper; hvor du skal lete fremgår av spørsmålet.

Stikkord:

2 kommentarer

jonna

06.12.2011 kl.19:50

karameller, hurra!

Tante Jul

06.12.2011 kl.22:06

jonna: Hurra!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits