Det ordner seg

Vet dere hva jeg liker?

Jeg liker når jeg får sånne små påminnelser om at ting kommer til å ordne seg, selv om det ser umulig eller håpløst ut for øyeblikket.
Uten å gå nærmere inn på det har noen uforutsette hendelser gjort at vi har mye mindre penger enn vi burde hatt akkurat nå, og mye mer å bruke dem på samtidig. Jeg er en av dem som får panikk over å se en forfallsdato og vite at jeg ikke kan greie å møte den, så jeg har ikke hatt det så bra med meg selv og økonomien i det siste.

I dag gikk jeg på Kiwi etter å ha levert barna, og min vane tro kikket jeg over alle utløpsdatoene i melkehyllen, kjøttdisken og ostedisken for å se om jeg kunne få fingrene i noe gratis mat. Jeg var ikke så heldig; ingenting å hente der. Men vi har i grunnen mat så det holder i lang tid. Det vi trenger er sånt som blir brukt opp fort og som vi stadig må fylle på med. Melk og slikt. Jeg tok med meg en melkekartong, og på vei bort til kassen kom jeg i tanker om at vi trengte frokostblanding også. Jeg grøsser alltid litt når jeg kjøper frokostblanding for jeg synes det koster altfor mye i forhold til hvor mye mat det er i det. Selv liker jeg godt å spise havregryn med melk, men guttene vil gjerne ha litt mer variasjon. Så jeg gikk til frokostblandinghyllene. Og tenk, det første jeg så der var en kjempepakke med cornflakes som hadde gått ut på dato for en uke siden!

Dere som ikke er kiwishoppere vet kanskje ikke at det betyr at jeg kan få med meg en NY pakke cornflakes som erstatning eller finnerlønn for den jeg fant i hylla (i motsetning til om den hadde gått ut på dato i dag eller i morgen, da ville jeg fått med den "gamle" pakken). Hurra! Siden cornflakes holder seg langt ut over utløpsdato og jeg vet at de butikkansatte hadde måttet kaste den gamle pakken tilbød jeg meg å ta med den også. Så nå har vi cormflakes i lang tid fremover. TO pakker for ingen penger.

Nå virker kanskje ikke en cornflakespakke eller to som noe veldig stort; de utgjør vel ikke forskjellen mellom liv og død og de koster ikke allverdens heller. Men poenget var at det var nøyaktig det jeg trengte, og det dukket opp akkurat da jeg trengte det. For meg var det en påminnelse om at jeg blir sett, og at noen har omsorg for meg. Jeg sendte opp en liten takk til Gud, og nå føler jeg meg tryggere og mindre panisk enn jeg gjorde for bare en time siden.

 

Stikkord:

3 kommentarer

myruin

13.12.2011 kl.11:05

Det er en god ting å kunne sette pris på slike ting!!

Så håper jeg det er bra med deg og dine!!

Tante Jul

13.12.2011 kl.11:25

myruin: Takk, vi har det fint, og i dag er det Luciafeiring i barnehagen :)

johanne

13.12.2011 kl.20:56

Veldig greit når noe går rette veien - og som Kate i Huset ved bekken sier : Det du gir oppmerksomhet vokser .

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits