Laber deltagelse, men...

Gårsdagens spørsmål om hvilken av de syv slagene Kusine Josefine bakte ble temmelig labert besvart, på tross av et noe desperat bloggshout fra min side. Jeg må nesten gå ut ifra at de fleste av dere hadde andre ting å tenke på akkurat i går enn å bryne hjernen med kakeoppskrifter...

Spørsmålet lød i alle fall slik:

Hvilken av de syv slag skal Kusine Josefine bake? I tillegg til ingrediensene som vises på bildet bruker hun blant annet sukker, hvetemel, smør og garnering.

Det var et bilde også, og det så slik ut:Da jeg innså at besvarelsene som kom inn var få, og at de riktige besvarelsene var enda færre, opplyste jeg her på bloggen om at det var mulig å finne et hint i kalenderen. Hintet var kanskje litt godt gjemt, men det var i alle fall mulig å høyreklikke på bildet og velge "lagre som", så dukket navnet på bildet opp. Og navnet var den ingrediensen som er avbildet, nemlig eggeplommer. På bildet er det en hel rå eggeplomme, en rå eggeplomme som er sprukket, og to kokte eggeplommer. Etter å ha lett igjennom masse oppskrifter på de syv slagene og flere til (det hersker jo uenighet om hvilke syv som gjelder) har jeg bare funnet en eneste type der en trenger kokte eggeplommer, og det er berlinerkranser.


Her er det ferdige resultatet.

Ved å google "de syv slagene" vil en forøvrig få alle oppskriftene høyt opp på trefflisten, og derfra er det bare å lese igjennom...

Nåvel. Oppgaven var kanskje i vanskeligste laget, og det tas til etterretning. Men en vinner ble det uansett, og vet dere hva? Vinneren er en mann! Jepp, den heldige vinneren av karamellene denne gangen er selveste Selvesten! Det synes jeg vi alle skal gi ham en applaus for. Klappeklapp og gratulerer!

Nå oppfordrer jeg dere andre til å kaste dere over dagens oppgave med liv og lyst, og den finner dere HER.

Lykke til!

Stikkord:

3 kommentarer

johanne

16.12.2011 kl.11:14

Gårdsdagens oppgave var alt for avansert for meg, så jeg feiga ut. Men jeg må få med meg dagens oppgave før jeg kaster meg ut på vinterveiene for å besøke søte barnebarn og sørge for at de søte foreldrene deres får en enkelt natt for seg selv på julebord.Så here goes!!

Tante Jul

16.12.2011 kl.11:58

johanne: Dyyyyktig! :)

Selvesten

16.12.2011 kl.23:39

WOHOOOO!!!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits