Hjemme igjen

Vi pleier å ønske oss i alle fall en dag hjemme før vi skal tilbake på jobb etter en ferie, så vi sørget for å få det denne gangen også. Greit å få akklimatisert seg, vasket klær og slikt, selv om vi bare har vært noen få timer unna hele uken.
Ikke at avstanden har så mye å si; vi har vært uten strøm og internett hele tiden, og bare det gjør sitt til at tilværelsen blir svært annerledes. Det har blitt relativt tidlige kvelder, i stummende mørke etter at alle stearinlys og oljelamper var blåst ut, dagene har gått langsomt og vi har kost oss ganske mye alle sammen - på tross av myggene. Nordic Summer-boksen som jeg nevnte i forrige innlegg er blitt flittig brukt.

Og så har jeg lest! Det har blitt skrekkelig lite lesing på meg det siste... året, men nå tok jeg med meg to bøker jeg har villet lese en stund. De er skrevet av bloggere jeg følger, begge to; Suzanna kan du finne her og Amanda finner du her.

Veldig ulike bøker, disse to, men begge appellerer til meg, på ulike måter, bare. "Dubbelexponering" er poetisk, fullstappet av følelser og tanker som mange av oss (om enn noe motvillig) kan kjenne seg igjen i,  mens "Jag väntar under mossan" er et herlig og elegant skrevet lite gys. Det gjør ingenting at den egentlig er en ungdomsbok; som gammel folkloristikkstudent må jeg jo elske bøker som drar de gamle sagnfigurene tilbake til virkeligheten.

Og a propos virkelighet: Nå er det visst på tide å legge seg.

 

Stikkord:

Én kommentar

suziluz

05.08.2012 kl.11:10

Iiih! Vad fint! Tack snälla du!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits