Atten års leting er forbi

Altså, nå kommer jeg nok til å høres riktig gammel ut, men dette er for hyggelig til ikke å deles.

Da jeg var sytten omtrent, jeg er ikke helt sikker men det var i ellevte eller tolvte klasse, hadde jeg en klassekamerat. Ja, jeg hadde flere, altså, men nå er det denne ene jeg skal snakke om. Hun var ganske blyg, i alle fall var det førsteinntrykket, men jeg mistenker at det var et slags cover. Hun hadde i alle fall stålvilje, og sa klart og tydelig ifra når det var noe som ikke passet henne. Muligens var hun litt utenfor, men det kan like gjerne ha vært fordi hun syntes vi andre var kjedelige og umodne. Jeg aner ikke hva hun gjør nå. Jeg håper hun er lykkelig.

Uansett; en dag, på tresløyden, luktet hun så fantastisk godt at jeg stanset opp og snuste på henne (på betryggende avstand, jeg ville jo ikke gjøre henne sur).
Liljekonvall! Ren, sterk, nydelig liljekonvallduft bølget rundt henne i alle retninger.
Jeg spurte hva slags parfyme hun brukte, og hun fortalte det og la til hvor den kom fra og at samme merke også hadde en parfyme med ren syrinduft. Naturligvis glemte jeg øyeblikkelig både navn og produsent, og det har gjort det vanskelig - i årevis! - å finne parfymen selv. Når jeg har spurt i parfymeriene om de har en parfyme som lukter liljekonvall og ikke noe annet har de unge damene enten kikket dumt på meg eller prøvd å prakke på meg noe helt annet. Finnes ikke, sier de. Jamen jeg vet jo at den finnes. Den er fra ett av de store husene, sier jeg. Prøv denne her, svarer de.

For all del, det var slik jeg fikk tak i Guccis Envy, som jeg liker riktig godt. Men det er feil.

Nå i sommer var jeg på taxfreebutikken på en av de mange danskebåtene, sammen med moren min og begge barna. Det var folksomt og hektisk på alle kanter, og da en godt voksen dame i blazer spurte om hun kunne hjelpe meg med noe var jeg på nippet til å svare nei. Men så spurte jeg allikevel. Har dere en parfyme som lukter ren liljekonvall? Nja, svarte hun, det var jo noen med ganske mye liljekonvallduft, jeg kunne få lukte på et par av dem. Men jeg vil ha REN liljekonvall, utbrøt jeg, og så fortalte jeg henne at jeg hadde luktet denne fantastiske parfymen for vel atten år siden og ikke vært i stand til å finne den siden.
Atten år, sier du? Men da er det Diorissimo, svarte hun kontant.
Jeg må ha sett ganske dum ut, jeg kan i alle fall ikke huske å ha tenkt noe annet enn "HÆ?". Men joda, damen var helt sikker på at hun visste hvilken parfyme jeg snakket om. Dessverre trodde hun at den nylig hadde gått ut av sortimentet, i alle fall hadde hun ikke sett den på en stund. Å nei... Så nær, men likevel og så videre... Så ba hun meg holde fast i den parfymen jeg nettopp hadde prøvd, mens hun gikk og fant frem Diorissimo i katalogen for meg. Rolig og balansert beveget hun seg gjennom den myldrende butikken (maken til likevekt har jeg ikke sett på lenge, hun var jo omgitt av masete nordmenn men gjorde seg ferdig med det hun holdt på med uten å la seg vippe av pinnen). Hun ble borte i ganske mange minutter, kjentes det som, men plutselig var hun tilbake, med et stort smil. "Vi hadde nettopp fått den inn! Den har fått ny flaske, vil du se?"

OM jeg ville se! Og lukte! Og kjøpe!

Så nå er jeg den lykkelige eier av denne her:

Jeg er klar over at jeg nok kunne fått tak i denne langt tidligere om jeg virkelig hadde gått inn for det, jeg er ganske god til å finne ting. Men all den tiden har gjort det desto mere fantastisk å endelig ha fått tak i parfymen, og i flere uker har jeg vandret rundt og luktet på meg selv med et frydefullt smil. Det var det verdt.

Oppdatering: Jeg googlet litt i dag og fant ut at denne duften faktisk har eksistert siden 1956! På langt nær like gammel som Chanel no. 5 som ble lansert i 1921, men den har fantes lenge nok til at den sikkert har satt sine (duft-)spor hos flere enn meg :-)

 

Stikkord:

13 kommentarer

vaniljeogpepper

06.08.2012 kl.10:44

Oj for en flott historie...skjønner ikke hvorfor du tenkte du skulle komme ut som en gammlings her..Dette er jo helt fantastisk,å denne parfymen ga deg virkelig et inntrykk som ble bestående-det er bare en gledeshistorie...Dessuten er det all ære til folk som kan jobben sin-det værste som finnes er å spørre de som jobber der,å dem vet ikke noe..gad!

Nå ble jg nyssjerrig på hvordan den lukter;)

Tante Jul

06.08.2012 kl.11:48

vaniljeogpepper: Parfymen lukter rett og slett liljekonvall. Nøyaktig som blomsten, uten noe annet tull. Fantastisk.

vaniljeogpepper

06.08.2012 kl.12:08

..ja det forstod jeg å det må jeg lukte med min egen nese-lilljekonval er jo nydelig:)

Tigertina

06.08.2012 kl.14:02

Så artig at du fant parfymen din til slutt! Kos deg og nyt den =D

Tigertina

06.08.2012 kl.14:18

Ps - har du noen anelse om hva den syrinduftende "søsterparfymen" heter? Jeg elsker syrin nemlig ;)

Tante Jul

06.08.2012 kl.20:25

vaniljeogpepper: Hihi, nå vet du i alle fall hva parfymen heter, så du kan lukte på den i et parfymeri :)

Tante Jul

06.08.2012 kl.20:26

Tigertina: Jeg nyter! :-)
Dessverre vet jeg ikke hva syrinparfymen heter, eller om den fremdeles finnes. Jeg kunne forsøke å finne det ut for deg, men du risikerer at det tar atten år...

Amanda (Alla har en bok)

08.08.2012 kl.13:52

Fint!

(Syrendoften då? I love syren ...)

Tante Jul

08.08.2012 kl.19:53

Amanda (Alla har en bok): Som jeg sa til Tigertina vet jeg dessverre ikke hva syrinparfymen heter, og det kan lett ta atten år før jeg finner det ut...
Forøvrig kom jeg på at jeg kanskje kunne ha spurt deg om liljekonvallparfymen; kanskje det var den moren til Maja brukte?

gulltopp

11.08.2012 kl.01:42

Det må være en fin følelse å endelig ha funnet den igjen! Så herlig! :)

Jeg fant en parfyme da vi var på ferie i Florida, som luktet helt hummelsk i min nese, men den er umuulig å få tak i, og ikke fra et like kjent merke som din. Fant en eller to selgere på ebay, men de shipper ikke til Norge.

Det er vanskelig å finne parfyme. Jeg har også en fra dior, men den gir meg heidundranes urenheter, så jeg kan ikke bruke den. Dessuten er det kvalmende å stå og lukte på masse rart i parfymeriet, så den beste måten er nok å finne noen som lukter veldig godt og spørre, slik du gjorde. :)

Tigertina

12.08.2012 kl.01:54

Hihihi, takk for tilbudet, men det er ikke sååååå farlig altså ;)

08.11.2014 kl.18:33

jeg er så takknemlig for at du fant denne parfymen. Jeg har vært på leting i mange år etter parfyme med liljekonvall. Nå skal jeg til Gran Canaria i jula og håper å finne Diors Dorissimo på et eller annet parfymeri. Du skal få høre om jeg lykkes Hilsen Gerd

Tante Jul

09.11.2014 kl.23:55

Anonym: Å, så hyggelig! Jeg håper du finner den, og at den lukter godt på deg :-)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits