Nedtelling

I dag er det 131 dager til julaften.

Det vil si at om en måned, eller kanskje to, begynner det så smått å være "lov" til å ha nedtelling til jul, i alle fall i følge en aldeles fantastisk bok som jeg har. Den heter Ultimate Christmas, og da sier det seg vel nesten selv at den er en av favorittene mine. Bakerst i denne herlige boka er det en nedtellingsliste med alle de tingene en kan gjøre i forkant av julefeiringen - i form av praktiske forberedelser, altså. Jeg gir dere oversikt over hva som kan gjøres ti uker før jul:

* Read Christmas editions of magazines for ideas
* Visit Christmas departments to see what is available
* Write out a gift list and decide what to make and what to buy
* Design and plan a gift-filled advent calendar
* Design Christmas cards and gift wrap
* Gather odds and ends that will be useful for finishing touches,
such as leaves, seed pods, buttons, ribbons, sequins, beads, shells and boxes

Jo nærmere jul en kommer jo mere håndfast blir listen, med sidehenvisninger til hvor i boken en kan finne oppskrifter og tips.

Ellers er boken delt inn i seksjoner. Ett avsnitt om juletrær, som starter med en presentasjon av ulike typer trær og går over i et galleri med pyntete juletrær i ulike stiler, komplett med "how to"-beskrivelser av forskjellige typer kuler, girlander, figurer, osv. Ett avsnitt om kranser, ett om innpakning, ett om lys, ett om borddekning, ett om mat...

Selv fikk jeg denne boken til jul av den eldste søsteren min, for mange år siden. Hun var litt engstelig for at jeg skulle bli fornærmet; dette var før jeg ble Tante Jul og hun pleide å erte meg en del med at jeg var så opphengt i denne høytiden. Men jeg ble bare glad. Til sammen har jeg nok tilbrakt mange tilfredse timer med å kikke i min Ultimate Christmas gjennom årene.

Klikk på bildet for å komme til Amazon.co.uk dersom du har lyst på et eget eksemplar. Det er også der jeg har bildet fra.

Stikkord:

5 kommentarer

myruin

15.08.2012 kl.08:10

Jeg har så smått begynt på julegaver.. Strikker..

Det har jo litt med at vi venter ei tulle i desember, og da er det vel greit å være ferdig med gaver.. +at jeg trengte noen små strikkeprosjekter.

Fridaen

15.08.2012 kl.09:20

Oooh, det er nesten så jeg er fristet til å kjøpe den. Er vokst opp med en Pappa som dyrker juletiden for det den er verdt. Og det gjør ting bare ekstra koselig. Elsker det, og elsker julen. Ah...nå fikk jeg hjemlengsel også.

gulltopp

15.08.2012 kl.13:59

Vet du hva, jeg satt å tenkte gjennom hele teksten at denne boken må jeg få meg også, lurer på om den finnes på amazon! Men så hadde du ordna link og greier. Jeg lurer på om jeg skal ta meg råd til et eksemplar. :) Høres veldig bra ut, jeg elsker sånne bøker.

sv Og det håper jeg virkelig du får til, det hadde vært så bra! :D Spania er jo kjempefint, det blir min 6 gang til fastlands-Spania nå snart, det er veldig fint der synes i alle fall jeg. Eneste stedet jeg har reist tilbake til så mange ganger.

Tante Jul

15.08.2012 kl.14:03

gulltopp: Det fantes brukte bøker fra under tre pund, gjorde det ikke? Den er ganske tung, så det kan naturligvis bli en del i frakt, men det er den verdt :)

18.08.2012 kl.15:07

Ja, tenk at det er så kort tid igjen til jul! Jeg gikk rundt meg selv tidligere i uka og sa til samboeren: "Åh, jeg er litt stressa!" Han bare: "Eeeh, javel? Hvorfor?" Da jeg svarte "Det er jo snart jul!" kikka han bare rart på meg. Hehehe. :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits