En fantastisk tebutikk

På min siste arbeidsdag i Spania (for denne gangen; jeg håper jeg får sjansen til å reise dit flere ganger) gikk jeg en annen rute til jobb enn jeg hadde gjort før. Jeg var ikke mange gater unna der hvor jeg kjente veien, men akkurat passe til at jeg var litt urolig for at jeg skulle rote meg bort og komme for sent. På vei oppover en smal gate fikk jeg plutselig øye på den herligste butikken du kan tenke deg. Fasaden var dekorert og i vinduene var det forseggjorte utstillinger med tekanner, kopper, bokser og pynt. At det sto te, kaffe og sjokolade på skiltet gjorde saken bare bedre.
Jeg visste at jeg måtte tilbake til denne butikken samme dag, og klappet meg selv på skulderen fordi jeg hadde valgt å ta med niste (de andre dagene hadde jeg spist tapas på nærliggende små kafeer sammen med kollega Angel), for da kunne jeg bruke lunsjpausen min på å gå dit!

Etter å ha revet meg løs fra kombinert vindusshopping og sikling tok jeg et bilde av fasaden, bare sånn i tilfelle jeg skulle rekke å gå meg bort på vei til jobb. Jeg tenkte at da kunne jeg vise bildet til Angel og høre om han kunne veien. Det viste seg å bli unødvendig, for bak neste sving endte den smale gaten jeg hadde gått i i et veikryss, og brått visste jeg nøyaktig hvor jeg var.

I pausen min spaserte jeg raskt tilbake til butikken. Den er bitteliten, bare et lite rom på et hjørne i en toetasjes bygning, men utvalget er rosverdig. Damen som jobbet der snakket godt engelsk og det var jo et pluss, men jeg hadde vært villig til å overvinne allverdens språkvansker bare for å få handle der. Jeg fikk lukte og diskutere og spørre så mye jeg ville, og bestemte meg raskt for å fokusere på bare rooibos-teer som hun hadde enormt mange typer av. Mens jeg var der kom naboen innom, en nitti år gammel dame som visstnok kom innom for en prat hver eneste dag uten unntak. Hun kunne ikke et ord engelsk, men det hindret henne ikke i å si en hel masse til meg også. Blant annet at hun aldri hadde vært syk en dag i sitt liv - som kommentar til hosten min.

Jeg endte opp med syv ulike teer i femti grams poser (måtte jo tenke på vekten på bagasjen også) og en liten pose kandisert ingefær.

Litt av utvalget; jeg spurte pent om å få ta bilde.

Vel tilbake på kontoret måtte jeg naturligvis vise frem innkjøpene mine, og passet på å ta bilder også (prøver å bli flinkere til det, for bloggens skyld, og det går jo greit når jeg er turist og har med meg kamera uansett). Jeg følte meg så heldig! Både den dagen og hver dag siden (altså i tre dager til sammen) har jeg med et begeistret smil gjengitt for alle som gidder å høre på meg hvor glad jeg er for at jeg fant denne butikken. De syv teene mine behandler jeg som skatter, og drikker dem andektig. Foreløpig har jeg rukket å smake på tre av dem, og ingen av dem har skuffet meg. Jeg gleder meg til å smake resten, og å dele dem med vennene mine.

 

Stikkord:

5 kommentarer

Eldeen

24.11.2012 kl.17:37

Åååh, for et paradis! :D En sånn butikk skulle jeg gjerne ha funnet også. :D Kos deg i massevis med teene dine. :)

vaniljeogpepper

24.11.2012 kl.18:15

Dettte ser heeelt fantastisk ut!!!Slike perler kan man finne overalt i verden om man bare følger med..det finnes ikke mange av dem :) Kandisert ingefær,nam,nam :P

dandilion

24.11.2012 kl.20:57

Her hadde nok mannen likt seg godt. Han er glad i te :) Så kjekt at du fant denne butikken. Den ser koselig ut :)

gulltopp

30.11.2012 kl.10:00

Bildet av alle de teboksene minnet meg skikkelig om de boksene i Nanny McPhee and the big bang! Der hvor alle skuffene hopper inn og ut og sier "the person you need is Nanny McPhee"! Hihi. Den burde du se, om du ikke alt har sett den. :)

Butikken var veldig fin, jeg liker at det er lilla ruter på bakken utenfor som matcher! :D

Tante Jul

30.11.2012 kl.10:03

gulltopp: Jaaa, Nanny PcPhee! Elsker den.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits