Hvorfor kan jeg ikke bare bli frisk?

Mandag for tre uker siden gikk jeg hjem fra jobb fordi jeg var dårlig. Da hadde jeg begynt å føle meg uggen med influensasymptomer før helgen og hadde satset på at det skulle gå over mens jeg hadde fri. Slik ble det ikke. Så satset jeg på en tredagers egenmelding, men det gikk heller ikke. Jobbet litt hjemmefra på fredagen, men det gjelds ikke som en hel arbeidsdag, i alle fall ikke i følge min samvittighet.
Da hadde jeg altså vært syk i omtrent en uke.
Uken etter skulle jeg på ferie, og DA måtte jeg i alle fall bli frisk, jeg som skulle til varmen og greier! Men nei da... Ti dager med hostekuler fikk jeg (men ferien var fin, den). Vel hjemme bestilte jeg en legetime og fikk komme inn samme dag (fredag). Da sa jeg at jeg hadde vært syk i to og en halv uke, men det var jo ikke sant. Det hadde bare gått så lang tid at jeg hadde glemt når og hvordan det begynte... CRP (CPR?) viste ingen infeksjoner, så jeg fikk bare enda mere hostesaft. Om jeg ikke var bedre i dag kunne jeg hente ut antibiotika sa legen, men han trodde ikke det ville hjelpe stort. Og er jeg bedre? Tja. Jeg er... Annerledes? Jeg hoster fremdeles, selv om slimet virker litt mindre overveldende. Men nå er jeg kvalm! Ordentlig kvalm! Jeg har nettopp ringt og meldt avbud for et møte som jeg veldig gjerne ville vært med på, for det er "sesongens" første i gudstjenesteutvalget. Men jeg tør rett og slett ikke. Nå skal jeg hente meg en bøtte og gå i seng.

Blæ.

 

Stikkord:

9 kommentarer

ladyaugust

26.11.2012 kl.19:22

Samme greia her, blir jo aldri frisk jo, hosta i ukesvis og nå uggen i tillegg grr Riktig god bedring skal gi deg et pip om jeg kommer over noen heksebrygg som kurerer slike sinnavirus <3

johanne

26.11.2012 kl.21:07

Uff stakkars deg . Ingenting er så slitsomt og guffent som når en i lengre tid går og hangler og liksom ikke greier å gjøre noenting ordentlig . Nå håper jeg at du får lov til å få en god lang nattesøvn og ikke får bruk for bøtta. God bedring.

Fru Stussli

27.11.2012 kl.07:47

God bedring! Håper du føler sge bedre i dag :-)

Tante Jul

27.11.2012 kl.08:04

Bente og Lars O: Takk. Ikke så bra som jeg hadde håpet, men det får gå.

Tante Jul

27.11.2012 kl.08:05

johanne: Takk. Jeg brukte ikke bøtta, men det ble noen turer på do og jeg er ikke glad i dag. Men ikke dårlig nok til å bli hjemme fra jobb heller, så vi får se utover dagen.

Tante Jul

27.11.2012 kl.08:05

ladyaugust: Takk. Og god bedring til deg også!

A

29.11.2012 kl.18:04

CRP er en blodprøve som viser infeksjonsverdiene i kroppen. Hvis det er et virus er det lavere enn hvis det er en bakterie. Den gir legen et hint om hvor "syk" du er, eller hvor påvirket kroppen din er av infeksjonen, mye bedre enn med feber. (Det er ingen sammenheng mellom sykdommens alvorlighetsgrad og hvor høy feber du har. Folk kan være feberfri og være kjempesyk, og noen får 40 i feber av en halsbetennelse.) Hvis det er et virus (CRPen er da ofte under 50) hjelper det ikke med antibiotika, sikkert derfor legen ville vente litt med å gi deg det. Det må bare gå over av seg selv. Bakterieinfeksjoner gir høyere CRP, og da hjelper det med antibiotika :) (Dagens lille leksjon)

Uansett. God bedring :) Håper det går over snart!

Tante Jul

30.11.2012 kl.08:44

A: :)
Jeg mistenkte at jeg hadde fått det litt bakvendt, ja. Takk for leksjonen.

gulltopp

30.11.2012 kl.09:44

Uff, da. Jeg håper du er bedre nå! Jeg får da tro det, siden det er fire dager siden du postet dette.

Jeg håper halsen og bihulene mine blir helt fin når jeg reiser til varmen! Jeg greier som regel alltid å innhalere masse saltvann med nesa som kommer ut av munnen, og da pleier ting å løsne. Vi satser på at det skjer nå også. :-)

Håper som sagt du er i tipp-topp form igjen!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits