Riktig svar på spørsmålet i luke 4, og vinneren

I går spurte jeg hvor mye det koster for kondomer og en gitar hos Kirkens Nødhjelp. Svaret kan dere finne på gaversomforandrerverden.no (og ja, jeg sjekket at en fant veien dit gjennom å google "kirkens nødhjelp" også). Her er det mye nyttig å bruke pengene sine på!
Noen produkter er symbolgaver der du får et diplom som sier hva du har vært med på å sponse, andre er fysiske produkter, ganske sikkert ikke det billigste alternativet, om du er ute etter en flaske olovenolje eller et handlenett, men der pengene går til treplanting eller til å støtte et veldedighetsprosjekt.

(klikk på bildet)


Både kondomer og gitarer skal kunne bidra til å motarbeide spredningen av HIV. Denne sykdommen tenker vi ikke på så ofte lenger her hos oss (nå som kjendisene våre ikke dør av den hele tiden), men i andre deler av verden er den svært virkelig.
Om produktet "kondomer" på gaversomforandrerverden.no står det følgende:

Kondomer som redder liv!
Hver eneste dag blir 6 800 mennesker smittet med hiv, og 5 800 dør av hiv-relaterte sykdommer. Kirkens Nødhjelp arbeider for å bekjempe spredningen og støtter mennesker som blir rammet. Kondomer er ett av virkemidlene i kampen mot aids. Vi møter tusener av mennesker gjennom våre prosjekter som ikke ville blitt smittet av hiv-viruset om de eller deres nærmeste hadde brukt kondomer. Kirkens Nødhjelp deler ut kondomer i sine prosjekter som ledd i informasjonskampanjer. Kondomer redder liv.

Ikke er det spesielt dyrt heller; denne gaven koster 90 norske kroner, og får det kan en få så mye som 1500 kondomer på et sted som Laos (eller... Åtte stykker i Norge? Veldig lenge siden jeg kjøpte kondomer selv, merker jeg).

En gitar kan også være med å redde liv, om den brukes på riktig måte. Dette sier hjemmesiden om produktet "gitar":

Ta et grep som redder liv!
Det finnes mange måter å forandre verden på. Kirkens Nødhjelp forsøker å fjerne noen årsaker til fattigdom gjennom kreative aksjoner. Akkurat som ungdommer i Etiopia gjør det. Der støtter Kirkens Nødhjelp et ungdomssenter som bruker musikk, drama og sport for å bekjempe hiv og aids. Gjennom prosjektet får 500 ungdommer høre om kondombruk og sikker sex hver uke. Når ungdom får informasjon, vil færre bli smittet, og dødsviruset mister etterhvert sitt lammende grep på samfunnet. Derfor er denne gitaren en gave som forandrer verden.

Det hadde du ikke tenkt på, hva? :-)
Prisen for en gitar er 130 norske kroner...

Som svar på kalenderspørsmålet får vi altså 90 + 130 = 220 norske kroner. Det er ikke stort. Hvor mye koster en elektrisk nesehårstrimmer?

Det var en del som hadde rett svar, naturligvis (faktisk alle bortsett fra en, som mente at han håpet det var gratis, for det hørtes ut som om det kunne bli en fin kveld), og jeg har trukket en vinner nå på morgenkvisten. Jeg gratulerer Emblaen med seieren denne gangen. Karameller kommer i posten :)

Til resten av dere: Takk for deltakelsen, og velkommen til å prøve igjen på dagens luke, som dere finner v ed å klikke på bildet under:

I dag tester vi julesangkunnskapene deres!

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits