Vinneren av luke 5

Hei alle sammen, nå ble det sent på dagen før jeg fikk lagt ut "hvem vant"-innlegget mitt, gitt! Sånn går det når en ikke tar seg av slikt før en går på jobb...

Altså. Gårsdagens spørsmål gikk ut på hva sangerne i "We wish you a merry Christmas" krever å få før de vil gå sin vei. I mitt hode var dette et ganske enkelt spørsmål, for alle vet jo at de synger "We want some figgy pudding and a cup of good cheer". Men når dere skulle svare på spørsmålet skjedde to ting. Den ene tingen var at veldig mange av dere bare nevnte figgy puddingen og ikke noen kopp med cheer. Den andre tingen var at noen av dere kom med tolkninger eller oversettelser av hva "a cup of good cheer" egentlig er for noe. Hurrarop, for eksempel. En dose god stemning?

Dermed måtte jeg sette igang litt research. Jeg fant raskt ut at i mange versjoner av sangen på Youtube synger de faktisk bare om figgy pudding, så det forklarte den biten.

Jeg fant også ut at min egen tolkning av uttrykket, nemlig "GI OSS SPRIT!", var fullstendig korrekt. Tenk deg selv, da, at her vandrer sangerne rundt i kulda for å glede folk ved dørene, og da forventer de seg en liten kakebit og en varm toddy før de går videre. Logisk.

Etter mye om og men trakk jeg i alle fall en vinner. Det ble... MAMMA! I min adventskalender har jeg ingen regel om at ikke familiemedlemmer får delta (bortsett fra Mannen, da, for han får nok karameller som det er), jeg lar jo bare være å fortelle dem svarene. Så denne gangen ble det min egen mor. Gratulerer!

Ny luke og nytt spørsmål venter, det er bare å klikke her.

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits