Pinnebrød

I dag har vi gjort noe vi gjør alt for sjeldent: Vi har brent bål. Vi elsker å brenne bål, både Mannen og jeg, og vi eier en bålpanne og en masse ved, og vi har et bortgjemt hjørne i hagen det det passer perfekt å sitte rundt bålet. Allikevel er det forskrekkelig lenge siden vi gjorde det sist.
I dag tok jeg med meg barna ut i hagen etter at vi hadde hatt svigerforeldrene mine på visitt, og etter å ha gjort unna litt andre ting, som treklatring, fuglemating, pynting av inngangsdørs-treet vårt og tenning av alle gravlyktene vi har rundt omkring, så bestemte jeg meg for at det var på tide med bål. Tennved (og tenn-dingser, jeg har da vett til å jukse litt for et godt formål) kom frem, reinsdyrfellen ble lagt på den nysnekrete benken, og Mannen ble hentet akkurat da det begynte å mørkne. Da yngstemann ble tørst og jeg gikk inn for å hente vann benyttet jeg anledningen til å slenge sammen en pinnebrøddeig på tre minutter, og vips! Superhygge og litt mat attpåtil.

Nå er vi ferdige for kvelden, og det er bare akkurat leggetid for barna. Perfekt.

Jeg håper virkelig ikke det blir lenge til neste gang!

 

Stikkord:

5 kommentarer

ladyaugust

03.02.2013 kl.20:37

Det er jo så kos. I nordnorge pleide vi å ha bål hele vinteren, nattbål, med noe godt oppi koppen og pinnebrød og annet på dagen med barna. Det var vært mange og lange latterkuler :)

Monica prøver

03.02.2013 kl.23:01

Vdet du hva? Bålkos er den ultimate romantikk scenen for meg. Det er et eller annet romantisk med den varme ilden og kulda utenfor ildsirkelen. Og pinnebrød, er jo bare fantastisk! Høres ut som en super familieaktivitet!

Tante Jul

04.02.2013 kl.20:34

Monica prøver: Ja, vi koste oss veldig. Og vi lurer alle sammen fælt på hvorfor vi ikke gjør dette oftere.

Tante Jul

04.02.2013 kl.20:35

ladyaugust: Det er virkelig noe spesielt med bål :)

gulltopp

08.02.2013 kl.14:47

Så koselig! Jeg liker sånne innlegg som dette. Pinnebrød har jeg ikke spist siden jeg gikk på SFO, jeg husker at det var ganske godt. (?)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits