Jeg tror jeg greier det!

Ja! Jeg tror jeg får det til: For første gang siden jeg fjernet mandlene for snart to uker siden kommer jeg meg gjennom en hel dag uten smertestillende. Det var en stund der, midt i det hele, at jeg trodde det kom til å fortsette å være vondt for alltid, at noe hadde gått galt, at jeg aldri kunne spise normal mat igjen, og GUD, så lei jeg er av is! DET, altså, kjære venner, hadde jeg ikke trodd jeg skulle høre meg selv si. Men når det gjør vondt å spise det også, og kroppen bare lengter etter næring av en eller annen slag og det eneste jeg har vett og ork til å by den er iskrem... Nei, det er stusslig, det.

Jeg var oppe i elleve doser smertestillende om dagen, tre forskjellige typer hvorav to var trekantmerket, og kirurgen hadde gitt meg et strikt skjema for når de ulike kapslene og stikkpillene skulle tas (Ja, jeg har jo ikke kunnet svelge tabletter akkurat). Jeg pleier å bruke mindre smertestillende enn foreskrevet, men denne gangen måtte jeg faktisk sette alarmer for å få i meg også de dosene som var om kvelden og natten. Det var først da jeg slapp opp for de to sterkeste typene og fastlegen min nektet å gi meg begge fordi han mente de er farlige sammen at jeg tok til vettet og innså at jeg risikerte å ødelegge leveren min. Jeg var livredd for å trappe ned, men når jeg nå ikke hadde alle typene var det den rette tingen å gjøre. Og det har gått greit. Og i dag har jeg altså ikke tatt en eneste pille. Jeg har pakket de trekantmerkete langt bort og bare hatt Voltaren tilgjengelig i tilfelle krise.

Så, hva gjør Tante jul for å feire at hun er på bedringens vei? Jo, vet dere hva, jeg har laget negerboller med barna, perlet i en halvtimes tid, vasket opp og vasket klær, gått tur i snøen med barna og laget kakao da vi kom hjem, og så har jeg laget en innmari god middag! Jeg valgte å lage varm mat midt på dagen i dag, bare fordi det passet seg slik, og etter å ha vurdert og forkastet de fleste av ingrediensene vi hadde i huset sto jeg igjen med ris, strimlet svinekjøtt, en gammel gulrot, en kvart løk og litt grønn paprika. Og en ide om at dette måtte da bli bra med sursøt saus. Problemet var bare at jeg aldri hadde laget sursøt saus før. Men jeg har en oppskriftsbok som jeg har hatt i snart tjue år uten å egentlig kikke noe særlig i den, og den heter "100 kinesiske retter". Jeg bladde fra begynnelsen, stoppet opp på første sted der jeg fant ordet "sursøt", og vips! Det var jo tilogmed enkelt! Jeg er så fornøyd.

Nå er det tid for den siste utfordringen: Fange barna, gi dem brødskive, skifte på dem, lese for dem og få dem i seng. Det går nok bra.

 

Stikkord:

8 kommentarer

nerdefrue

17.02.2013 kl.21:03

Så bra du begynner å bli bedre :) Og jeg liker så godt navnet ditt :) Siden jeg er født på julaften så ser jeg jul i mye jeg og :) :)

Tante Jul

17.02.2013 kl.22:58

nerdefrue: Bursdag på julaften? Så stas!
Selv har jeg bursdag tolvte desember, og det er også stas. Det markerer halvveis i adventstiden :)

gulltopp

18.02.2013 kl.03:30

Det er godt at du er bedre! Stakkars deg, synes dette har holdt på lenge.. Jeg kan relatere sånn bittelitt, selv om det ikke er på langt nær så ille som med deg, men jeg har manglet smakssans og spiselyst nå når jeg har vært syk, og fått så vondt i magen av pillene at jeg ikke har orket spise så mye. Jeg har jo fantasert om mat jeg greier å spise og smake, og spiste som en hest på fredag da jeg følte meg litt bedre.. Hehe. Uff! Håper du spiser masse god mat og koser deg med negerboller på toppen! <3

nerdefrue

18.02.2013 kl.09:03

Jepp, når jeg var liten trodde jeg alle pyntet til jul for jeg hadde bursdag. Syntes det var så hyggelig at alle var så glad for at jeg hadde bursdag :P Sønnen min er født på den ortodokse julaften og ;)

Ida Kristine Eikenes

18.02.2013 kl.09:56

Lykke til videre :-) bra legen ga det pillestopp på de sterkeste. Jeg har selv gått på trekant medikamenter - og jammen, blir man lett avhengig. :o

Tante Jul

18.02.2013 kl.14:44

Ida Kristine Eikenes: Ja, jeg tror jeg skal takke ham for at han bryr seg om leveren min, neste gang jeg ser ham.

Tante Jul

18.02.2013 kl.14:46

gulltopp: Heh. Tror du at negerbollene varte helt til middag? Ikke her i huset, nei! :)

Ida Kristine Eikenes

18.02.2013 kl.15:11

:-)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits