Om å gjøre ting ferdig

Det er utrolig hvor vanskelig det kan være noen ganger, å avslutte noe en har begynt på!
Noen ganger er en rett og slett for optimistisk i forhold til kostnader og arbeidsmengde på større prosjekter (oppussing og slikt), men altfor ofte skjer det at jeg for eksempel lar klesvasken bli stående fremme etter at den er tatt ut av vaskemaskin og tørketrommel, i stedet for bare å legge den sammen og bli ferdig med det. På det verste har jeg hatt fem ulike beholdere med ren og tørr klesvask på gulvet i soverommet, uten å finne ork til å ta meg av det (for når det er FEM, da er det plutselig et større prosjekt). Det er i grunnen ganske teit, for det ville koste så lite å avslutte med en gang jeg kommer opp fra vaskekjelleren.

Andre ganger er det kreative prosjekter som bare stopper opp. For eksempel finner jeg ikke boksen med decoupage-lakk for øyeblikket, så nå har jeg et halvferdig prosjekt der jeg har dekket en kurv med avispapir og mangler å sette på reklameplakatene som den egentlig skal dekoreres med. Jeg synes ikke avispapir er så veldig fint.

Men vet du, for noen dager siden gjorde jeg faktisk ferdig en ting! Det er et bilde i to deler, som jeg har lagt masse arbeid i tidligere, men som jeg manglet den siste lille touchen på. Det har stått rimelig urørt i over et år nå, kanskje tilogmed to (jeg har glemt når jeg rørte det sist, men støvlaget var ganske tykt).

Tidligere innsats har bestått i å samle eggeskall i en lang periode (skylle, fjerne hinner, tørke og knuse), blande dette med maling og klatte det utover lerretet, la det tørke, male over og lage mønster. Bildene har hatt et opphold på veggen i okergul utgave, men for noen år siden ble jeg lei av det så jeg samlet, tørket, knuste og klattet på mere eggeskall, malte det hele i en pen grønnfarge og malte små fargerike øgler. På det ene lerretet. Det andre var øglefritt, helt til denne uken.

Da det kom til stykket tok det vel mindre enn en time å male masse øgler på det andre lerretet også, og nå er altså begge klare til å henges opp.

Vi skal bare velge hvor de skal henge, og organisere oss med stifter, kroker, snøre og hva som ellers trengs for å få dem opp. Det blir spennende å se hvor lang tid DET tar...

 

Stikkord:

8 kommentarer

Her i huset er det også halvferdige prosjekter rundt om kring. Som regel klesvask eller oppvaskmaskinen på kjøkkenet eller lignende.

Herlig at du endelig har blitt ferdig, ett utrolig kreativt maleri. Skjønner ikke hvordan du kom på å bruke eggeskall. O_o

Tante Jul

02.03.2013 kl.16:02

~Forfatterspiren & Dataingeniø: ...Jeg hadde ikke sagflis.

Tante Jul

02.03.2013 kl.22:55

Og eggeskall gir sånne fine skarpe konturer.

johanne

03.03.2013 kl.23:32

Åh de små øglene dine gir meg Camino-abstinenser ! De dukket opp stadig vekk langs veien sammen med de gule pilene . Øglene var alltid blå .

Med hensyn til å få ting ferdig så har jeg nå nye visittkort der tittelen min er Senior Procrastinator . Så det , så .

Med hensyn til mengdene av klesvask , så er målet å gjøre som kusine Vibe : Legg sammen i sorterte hauger - og tren familien til å legge SIN haug på plass i SINE skuffer og skap !!! Hohoho .

Tante Jul

05.03.2013 kl.23:07

johanne: Foreløpig har jeg min fulle hyre med å trene dem opp til å ikke hoppe i sengen mens jeg bruker den til å legge sammen klær på...

gulltopp

15.03.2013 kl.00:20

Hehe! Hurra for ærlige usensurerte hverdagsinnlegg, jeg liker sånt.. Vi er også helt håpløse med å rydde vekk klær, men til mitt forsvar så har vi for liten plass! =lite skap og ikke noe sted å legge det. :/ gubben har heller ikke skjønt poenget, for han mener at vi bare kan plukke det av klesstativet det vi skal bruke............... (det finnes ikke nok prikker)

gulltopp

15.03.2013 kl.00:23

Også glemte jeg å si at bildene dine var fine! Jeg tenkte med en gang at det var masse miniatyrversjoner av daimonen din, men så minnet det meg om et sjørøverkart som viser veien til skatten. Uansett er det fint! :)

Tante Jul

15.03.2013 kl.17:35

gulltopp: Ja, det minner litt om et kart, gjør det ikke? Det er det flere som har nevnt.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits