Flere ferdige ting

For nylig postet jeg et innlegg om å gjøre ting ferdig. Jeg er fæl til å slutte midt i et prosjekt, så når noe faktisk blir ferdig bør det egentlig fremheves og dokumenteres. Så da er det vel bare å fortelle, da?

Jo, som noen av dere sikkert vet samler jeg på ikoner. Ikke sånne skrivebordsikoner, naturligvis, men bilder av Jesus og Maria og diverse helgener og slikt, med gull og fine farger. Ekte gamle ikoner har jeg ikke råd til, men det finnes mye fint i reproduksjoner og souvenirer også, og det er mest slike jeg har. Etter hvert er det blitt ganske mange av dem, faktisk hele seksten stykker. Ganske lenge nå har jeg ønsket å samle alle sammen på en vegg (eller to), inspirert av noe jeg så i et avsnitt av "Escape to the Country" for mange år siden (jeg har aldri glemt det huset!). Det var ikke så mye som skulle til; Mannen måtte hjelpe med å lage oppheng bakpå noen av dem, og så måtte jeg bruke litt tid med en hammer og noen spiker. Allikevel har det tatt riktig lang tid for meg å få tatt meg sammen til å gjøre det - "få tummen ur röven", som Mannen så delikat formulerer det.Jeg er glad i ikonene mine. Det er ikke mange av dem jeg har kjøpt selv, jeg nyter godt av at det er enkelt å finne gave til en som samler på noe. Den med "vingene" kjøpte moren min til meg på pilgrimsferden sin til Santiago de Compostela. Han helgenen oppe til venstre har jeg fått av søsteren min, kjøpt på en eller annen øy. Den med den lyse bakgrunnen, ute til høyre, fikk jeg til jul av en svigerinne. Den over lysene på veggen var den første jeg fikk; kjøpt på gave- og interiørmesse av et dansk firma som drev med alterlys og slikt; den var det også moren min som ga meg. Den med Jesus på korset kjøpte fantastiske Gulltopp til meg, i selveste Jerusalem. HER er et innlegg om besøket hennes der. Etter å ha lest det ble jeg enda mere rørst over at hun hadde husket på meg. Engelen nederst til venstre er forresten også fra Gulltopp, den får henge på ikonveggen min selv om den "bare" er et julekort. Ikonet med buen (henger sånn omtrent midt i) kjøpte jeg selv, på bakeriet i Gamlebyen i Fredrikstad... Ellers er faktisk alle på denne veggen gaver fra svigerforeldrene mine. De er ofte ute og reiser, og svigermoren min legger mye energi i å finne ikoner overalt hvor de er.


Mitt første ikon

Jeg har også noen ganske små ikoner, som står i en settekasse på veggen ved siden av, dem har jeg dessverre ikke tatt bilde av. Der er blant annet Et mini-ikon fra Moskva som jeg har fått av venninnen min Tingeling, og et mini-"vingeikon" som plutselig kom i posten med avsender A. Hun hadde vært i Hellas med moren sin, og fått øye på en bod der de solgte ikoner og øyeblikkelig tenkt på meg. Jeg ble skikkelig glad! Det er stas å vite at noen tenker på meg og har lyst til å glede meg. Takk igjen!


Det er litt andre ting enn ikoner på veggen også. Gullegget er egentlig julepynt, kjøpt på Åhlens for et par år siden. Og de lange englene er fra en butikk i Fredrikstad - jeg tror den heter "Det lille alternativ", men jeg kaller den bare for Englebutikken.

Alt i alt ser hjørnet mitt skrekkelig religiøst ut nå, det syntes Mannen også. Men jeg har ikke tente lys hele tiden, og ingen kneleskammel foran kommoden, og ingen oppslått bibel eller salmebok, så det går nok bra. Jeg synes det er fint!

 

Stikkord:

5 kommentarer

nerdefrue

16.03.2013 kl.23:13

Så koslig. Liker ikonbilder jeg og :)

johanne

17.03.2013 kl.10:59

Veggen din ble helt nydelig og til å hvile seg litt i . Mine ikoner og Mariafigurer er spredt litt utover huset så jeg stadig støter på dem overalt . Nå blir det ny vandretur på meg i mai ( bare en uke denne gangen ) - i fjellet på Mallorca + to dager i Palma .Så da blir det kanskje et nytt ikon til min vegg . Ikoner er fine gaver også når en reiser med bare kabin-bagasje og skal holde sekken under 10 kg.

Du får kanskje være snill og vise meg "englebutikken" neste gang vi treffes?

Tante Jul

17.03.2013 kl.13:22

johanne: Kan godt vise deg; jeg har gått dit i pauser på jobben noen ganger. Nå blir det vel til å ta en bytur til Fredrikstad i stedet... Men da kan vi jo gå på Verdensspeilet og drikke landets beste milkshake også!

Og turen din blir sikkert kjempebra! :)

Gulltopp

18.03.2013 kl.00:46

Så kjempefint det ble! Det må jo være ekstra gøy å ha gjort noe sånn ferdig så du kan se på det og nyte det hver dag? Du kan både nyte synet og samtidig tenke at du har vært flink som har ordnet og dandert så fint og oppå det igjen tenke at folk har bidratt til veggen din fordi du er så fantastisk at de har lyst å gi deg noe fint. Fint, fint, fint!

Tante Jul

19.03.2013 kl.11:20

Gulltopp: :)
Det er særlig det aspektet at folk har gitt meg ikonene i gave som gjør meg glad, ja.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits