Ting jeg skulle ønske jeg likte

Jeg holder på og jobber med en utfordring som Kaffemonster hadde på bloggen sin (Bli med dere også!), der jeg kommer på flere og flere ting som jeg liker. Dette kommer i et senere innlegg.
I mellomtiden vil jeg dele noen ting jeg skulle ønske at jeg likte. Det finnes nemlig en hel del ting som jeg... har sympatiske følelser for, men som jeg bare ikke kan få meg selv til å like. Enn så lenge, i alle fall. Jeg kan jo fortsette å prøve.

Her er noen av dem, i tilfeldig rekkefølge:

* Langrenn.
En god grunn til å komme seg ut i frisk luft om vinteren, få mosjon, kjenne fartsvinden i nedoverbakkene og melkesyren i motbakkene, og den gode samvittigheten når en kommer hjem. Og så er det pausene, da en rigger seg til med skiene som benk, en trestamme som ryggstø, appelsiner, kakao på termos, kanskje et lite bål... Og når en prøver å vandre litt rundt uten skiene på føttene så synker en litt ned for hvert skritt.
Altså, om ikke dette ser fantastisk herlig ut, så vet ikke jeg:


(Bilde fra fageraasen.no - de leier ut hytter i Trysil)

* Fussi-the
Da jeg var liten drakk foreldrene mine Fussi-te (jeg googlet "fussi tong the", for det var det de kalte det. Det staves visst "Fo-ti-tieng", så jeg fant ingenting). Jeg husker lukten, og klirringen av teskjeen i koppen når de rørte ut honningen, og minnene får meg til å føle meg trygg og beskyttet. Det skal visstnok være veldig godt for deg også, her er en beskrivelse. Men jeg har prøvd å drikke det, senest for noen år siden. Det er et brunt pulver som skal røres ut i vann. Det er bare det at det blir ikke riktig "rørt ut" slik vi er vant til nå for tiden (bortskjemte som vi er). Det løser seg altså ikke opp. Derfor blir det som å drikke sølevann. Velsmakende sølevann, riktignok, men like fullt sølevann. Det forklarer nok at jeg har så tydelige assosiasjoner til teskjeklirringen, forresten. Pulveret synker raskt til bunnen, og en må røre ofte for å hente det opp igjen.

* Jogging
Denne sier seg vel selv. Jogging er gratis, det foregår i frisk luft, det øker forbrenningen... Men jeg får vondt i lungene og skuldrene, og jeg får leverhogg (det heter visst "hold", men jeg har alltid kalt det leverhogg) og vondt i knærne. Jeg antar at mye av disse plagene ville forsvinne med vane og riktig teknikk, og jeg skulle virkelig virkelig ønske at jeg klarte å lære meg å jogge. Eller at jeg gadd å lære meg det, for det er vel det det står på.


(Fra 123rf.com)

* Strikking/hekling/søm
Det er mulig at noen av dere tror jeg er flink til slikt; jeg er jo tross alt Tante Jul, og bedriver husmoraktiviteter rett som det er. Sånn passe kreativ er jeg også. Men disse klassiske kvinnehåndarbeidene, dem har jeg altså aldri lært meg å like. Det blir skjevt og rart, jeg får kramper og senebetennelse, og jeg har rett og slett ikke tålmodighet til å drive med slikt. Men jeg skulle ønske at jeg hadde det. Jeg innbiller meg at en blir mindre bilsyk av å strikke på bussen enn av å lese, og det hadde vært fint å kunne sy kjoler og skjørt selv når en ikke finner noe en liker (eller har råd til) i butikkene. Strikkete og heklete gaver til barn er også veldig trivelig. Så kanskje en dag. En vet jo aldri.

* Lutefisk
Bare fordi det finnes så mange som elsker det. De må jo ha en grunn?

 

Det er alt jeg kommer på i farten (les: Nå orker jeg ikke å finne flere illustrasjonsbilder). Har dere noen slike ting, som dere skulle ønske at dere likte, eller eventuelt skulle ønske at dere våget å prøve? Fortell gjerne i kommentarfeltet, eller i et eget innlegg (hvis du velger eget innlegg så si ifra, så jeg kan lese!).

Ha en fin natt!

 

 

Stikkord:

5 kommentarer

- Hannah

19.03.2013 kl.01:07

Godteri, family guy, trening, skytespill..?

Tante Jul

19.03.2013 kl.11:19

Hannah: Du skulle ØNSKE at du likte godteri? Oi, jeg skulle ønske at jeg ikke likte det fullt så godt...

- Hannah

19.03.2013 kl.11:32

Aner du hvor kjedelig det er å gå rundt i butikken og ha lyst på noe godt (være sulten) og så liker du omtrent ingenting av det som er der? : P Kan lett bruke over en halvtime på å bare gå rundt og ende opp med en iste eller noe x'D

Tante Jul

19.03.2013 kl.14:18

Hannah: Hm. Jeg innrømmer at den problemstillingen ikke er noe jeg er vant med. Derimot er jeg ganske vant med å bruke lang tid i butikken fordi jeg ikke har råd til å kjøpe noe av det jeg egentlig har lyst på, og så ende opp med en... kokesjokolade eller noe.

- Hannah

19.03.2013 kl.14:32

Heh, høres kjedelig ut det også.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits