Fasteaksjonen 2013

I dag er det Fasteaksjonen (i alle fall her i kommunen; andre steder var det i går og i forgårs), og snart dukker det kanskje opp en konfirmant eller to på døra hos deg og ber om penger. Da er det kanskje greit å vite hva de skal ha penger til, synes du ikke? HER kan du lese om Kirkens Nødhjelp og årets fasteaksjon.

Som motivasjon for konfirmantene arrangeres det konkurranser om hvem som samler inn mest, og på noen av de tildelte rutene går det an å finne en gullbillett som gir gruppen mulighet til å vinne premier. Det plasseres ut flere gullbilletter for å lokke ungdommene til faktisk å besøke alle husene de har fått tildelt. Og en av dem er hos meg! :)

Jeg vil oppfordre alle til å gi en sant til dem som kommer til dere, det finnes atskillig verre ting å bruke penger på.

19 kommentarer

Skal gi penger om de kommer på døren ihvertfall :D

emma vandbakk

19.03.2013 kl.17:40

Fint at noen skriver om sånt! :)

Said

19.03.2013 kl.18:02

Jeg har dårlig økonomisk situasjon men jeg støtter deg at alle som har råd og bidra til.

Du har veldig fin blogg.

Lykke til

Tante Jul

19.03.2013 kl.18:41

Helene: Flott, det er det mange som setter pris på :)

Tante Jul

19.03.2013 kl.18:42

emma vandbakk: Ikke sant? Og enda finere om noen gir penger til dem også. Og stiller opp som frivillig på tiltak og slikt :)

Tante Jul

19.03.2013 kl.18:44

Said: Selv har jeg ikke fått lønn på to måneder, alle kontoer står i null, jeg har måttet utsette regninger, vi spiser for det meste basisvarer som jeg har hamstret tidligere, og jeg vet ikke om jeg har råd til barnehagen denne måneden. Men jeg ga dem nød-femtilappen min. De fleste kan gi mer enn de tror, og litt er bedre enn ingenting.

whodoyouthinkyouare

19.03.2013 kl.18:46

Gir alltid penger til kirkens nødhjelp! Føler de er mer pålitelige!

Ta gjerne en tur innom bloggen min for å lese et sterkt innlegg!
sv: De kom på døra sånn ca. når jeg skrev det faktisk :) Gidde dem 50 kroner :)

Tante Jul

19.03.2013 kl.18:53

Helene: Flott! Da har du gjort dagens gode gjerning :)

Tante Jul

19.03.2013 kl.18:54

whodoyouthinkyouare: Jeg er enig i at Kirkens Nødhjelp fremstår som en av de mest seriøse organisasjonene, og når det er så mange aktører er det godt å føle seg relativt trygg på at pengene en gir faktisk kommer frem.
sv: Ja, det har jeg! :D

Said

19.03.2013 kl.22:45

Takk for at du sa det jeg trodde det er bare meg som har vansklighet med å betale regningen sin, Men virkelig fortiden har jeg skikelig vanskelig situasjon jeg er uten lønn fra april i fjor, Da kan du tenke deg hvordan lever jeg. Men jeg har en annen ide som kanskje du kunne vise frem på bloggen din og det er å gi blod til sykehuset, Jeg skal i morgen der.

Lykke til

Tante Jul

20.03.2013 kl.00:04

Said: Uff, nesten et helt år uten lønn? Så lenge håper jeg ikke at jeg må vente...
Jeg ønsker deg all verdens lykke til!

nerdefrue

20.03.2013 kl.08:50

Poden og mannen ga det når de var her :) Synes Kirkens Nødhjelp er bra, og at de ikke gjør ting for andre men lærer de opp til å klare det selv. Lærere de å bli selvstendige og det liker jeg :)

gulltopp

22.03.2013 kl.13:37

Jeg satt og så på rødnese-aksjonen forrige helg, hvor de samlet inn penger til Afrika, og herrlighet. Grusomhet og dritt. Sykehusene var jo fulle av små barn som enten var sultet eller voldtatt fordi man "blir aids-fri av å ha sex med en jomfru" og andre grusomheter.

Nå vet jeg at jeg ikke høres særlig positiv ut, men fy søren, så utrolig utrolig sint jeg ble! Her har man gitt penger til utallige organisasjoner som skal hjelpe, rødneseaksjonen hadde samlet opp over to millioner pund på veldig kort tid (vet ikke hva de endte opp med) vi i Norge har TV-aksjon, kjendiser bidrar, det er u-hjelp og i det hele tatt. ALLE DE PENGENE også har fortsatt ingen lært dem at de IKKE blir friske fra aids ved å voldta små barn? Jeg blir rett og sett rasende. Selv om jeg ikke kan forstå det at så mange ønsker seg barn, så vet jeg jo at det er et sterkt "kall" i de fleste, å reprodusere, men jeg mener også at det er barnemishandling å føde barn inn i en verden av sult og møkk. Lett for meg å si at jeg ikke ville gjort det, men jeg kan som sagt ikke sammenligne meg med dem fordi jeg ikke har reproduksjonsinstinkt. Jeg er litt sånn at jeg synes de burde utdanne menneskene der og dele ut prevensjon før de gjør noenting annet.

Da jeg så på denne rødnesedagen på tv ble jeg rett og slett så sur at jeg bestemte meg der og da for å ikke gi noe. Men jeg kommer nok til å gi allikevel hvis de kommer på døra her, jeg har jo ikke hjerte til noe annet allikevel... Hele situasjonen provoserer meg noe så grusomt!

gulltopp

22.03.2013 kl.13:38

Og forresten, nå kan du gå inn til meg og se hvem som har vunnet i konkurransen min! :)

Tante Jul

22.03.2013 kl.13:52

gulltopp: "Blir aids-fri av å ha sex med en jomfru", faktisk. Jeg lurer på hva de tenker når de finner ut at det ikke funket? Tror du det er rom for tolkningen "egentlig funket det, men siden jeg gjorde en ond og grusom handling fikk jeg det på nytt, som straff, og nå kommer jeg til å dø de tusen piners død"? Eller kanskje de bare tenker "jasså, hun var ikke jomfru, da bør vi steine henne".
Jeg er klar over at jeg blander sammen ulike trosforestillinger her, og sikkert høres rasistisk og fæl ut, men jeg skjønner ikke hvordan grusomheter mot barn noensinne kan sees som akseptabelt, uansett kultur.

Tante Jul

22.03.2013 kl.13:53

gulltopp: Hurrahurrahurrahurrahurraaaaaa!!!! Jeg er veldig glad! :)

gulltopp

22.03.2013 kl.17:12

Jeg er helt enig med deg!!! Det er noe i det menneskelige, vi er alle mennesker, uansett kultur, religion, vaner eller hva vi blir fortalt er "riktig". Ingen mennesker uansett hvor miljøskadd, kan forsvares når det gjelder å gjøre noe sånn mot barn. Jeg har virkelig ikke ord.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits