JACKPOT! Og fryseren fylles opp :)

Nå som jeg ikke jobber og har mere tid på formiddagene (og mindre penger) har jeg begynt å kikke på datostemplingen på Kiwi litt oftere igjen. Det har vært perioder tidligere da jeg "kiwishoppet" nesten dagling, og både kontanter og gratis varer derfra har vært med på å gjøre livet litt enklere å leve i de periodene. Nå er det altså på'n igjen, med blandete følelser. På den ene siden skulle jeg ønske at jeg ikke var en av dem som måtte ty til datovarer (som for noen per definisjon er søppel) for å få det til å gå rundt. På den andre siden er jeg imot å kaste mat, og det at datovarene kommer til meg og blir brukt er langt mere miljøvennlig enn at den blir kastet. I tillegg er det litt som å vinne i lotto når en kommer over gode varer som en kan få gratis, og den følelsen er ikke å forakte.

På lørdag fikk jeg den følelsen da jeg var innom to ulike kiwibutikker og kunne ta med meg fire pakker kjøtt og omtrent fire hundre kroner i kontanter (på den ene avdelingen fant jeg cider, og de har ikke lov til å gi bort alkohol. Da blir det penger i stedet). Og i dag gjentok jeg suksessen! Riktignok ingen kontanter i dag, men etter å ha levert barna i barnehagen gikk jeg på butikken og fant dette:

SJU KILO kjøtt, faktisk. Fire flintsteker, seks pakker nakkefilet, seks pakker grillspyd og en pakke grillribbe. Sånn omtrent. Jeg så meg faktisk nødt til å kjøpe en pakke potetsalat til å spise ved siden av noe av det. Takk Gud og Kiwi og skjebnen og alt mulig. Jeg ble kjempeglad!

En ting jeg er ekstra glad for er at det ikke er alt kjøttet som er ferdig krydret, for du å du så lei en kan bli av grillkrydder på en sesong! Smaker som er vanskelige å variere/kombinere/kamuflere kan lett bli for mye av det gode. Jeg taler av erfaring - en gang i Oslo hadde alle kiwiavdelingene samme dato på grillpølser av kylling og kalkun, og siden jeg da var enda mye blakkere enn nå spiste jeg omtrent ikke annet i flere uker. Grøss. Det er over ti år siden, men jeg sliter fremdeles med akkurat den smaken... Men jeg overlevde i Oslo på under seks tusen i måneden, og det hadde holdt hardt uten Kiwis datogaranti. Så jeg klager ikke.

Og nå blir det grillfester i hagen hos meg de neste ukene, hurra!

 

Stikkord:

10 kommentarer

Ida Kristine Eikenes

13.05.2013 kl.13:01

ååå?? Er det kjøtt som har gått ut på dato man får gratis? Eller? Feks om kjøttet går ut 13.05.13 og jeg finner det idag, får jeg det gratis? hva om det står 14.05.13? Om du skjønner spørsmålet mitt.. Men dette var jo genialt for fattig student!

Monica prøver

13.05.2013 kl.13:09

Genialt! Moro å komme hjem med så mye gratisvarer da :) Når man har litt lite å rutte med, blir man kreativ! Du var veldig flink når du klarte deg på under 6000,- i Oslo, selv om det var ti år siden. Kjempeflink er du :)

Jeg har ikke sansen for ferdigkrydder selv egentlig. Noen ganger er det greit, men det blir aløtid bedre når man kan sette smaken selv, dessuten vet man akkurat hva man krydrer med. Mye rart i de ferdigkrydrene som sikkert ikke er helt bra for oss

Tante Jul

13.05.2013 kl.13:10

Ida Kristine Eikenes: Datogarantien gjelder alle varer som ikke klassifiseres som "ferskvare" (dvs smurte baguetter og ferske bakervarer, varmmat, sushi, og dessverre også vakuumpakket fisk). Melkeprodukter, tørrvarer, sukkervarer (ELSKER å finne gratis godteri!), kjøtt... Garantien gjelder varer som går ut på dato "i dag eller i morgen", det betyr at hvis du i dag finner noe merket med 13/5 ELLER 14/5 får du varen gratis. Men det er mere: Hvis du finner en vare som allerede har gått ut på dato, i går eller tidligere, så har de ikke lov til å gi deg den (sikkert for at du ikke skal kunne klandre dem om du får matforgiftning eller noe). Da må de gi deg en ny, tilsvarende vare i stedet. Og om de ikke har flere tilsvarende varer inne må de gi deg penger. Det er sikkert det kjipeste for dem (siden det koster dem mer enn det dobbelte av prisen de har gitt for varen), men veldig kjekt å få. Frukt og grønt har en egen garanti. Du kan jo lese mer på kiwi.no om du vil :)
God jakt!

Tante Jul

13.05.2013 kl.13:12

Monica prøver: Ja, det er jo et helt annet aspekt. Jeg liker også selv best rene råvarer, men beggars can't be choosers, vet du.

Monica prøver

13.05.2013 kl.13:18

Det vet jeg godt. Og det er ikke alltid man kan velge, men du var heldig denne gangen :)

Ida Kristine Eikenes

13.05.2013 kl.13:19

Takk for den :):):)

BareMusikk

13.05.2013 kl.21:12

Bra fangst da! Nå kan du kose deg :)

gulltopp

15.05.2013 kl.19:02

Så fantastisk! Gratulerer! :) Jeg synes du er flink, jeg. Jeg titter alltid litt når jeg er innom kiwi jeg også, men finner aldri noen ting. Men nå har dere jo middager.... veldig lenge! :D Hurra! :)

Tante Jul

15.05.2013 kl.19:13

gulltopp: Ja, hurra! Og i dag fikk jeg to sånne ferske rå kyllinger som jeg aldri har kjøpt fordi de er så dyre, så jeg lagde en kjempegod kyllingsuppe :)

gulltopp

16.05.2013 kl.01:50

Herlig!!! :D

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits