Trenger pepp

Jeg har litt tunge dager for tiden, med mye å tenke på og en del mindre behagelige ting som jeg er nødt til å gjøre. Iblant er jeg optimistisk og tenker at dette ordner seg, andre ganger synes jeg det er uoverstigelige hindringer foran meg. Realistisk sett kommer det til å gå greit, jeg synes bare det er ubehagelig å ikke vite når eller hvordan ting skal gå i orden. I tillegg er jeg verdensmester på å krisemaksimere - det er virkelig en dårlig egenskap.

I går sendte min tidligere sjef meg et lydspor med et opptak fra 1956, der Earl Nightingale snakker om "The strangest secret in the world". Veldig interessant å lytte til. Det er en tidlig variant av temaet i "The secret", som går ut på at en tiltrekker seg det en tenker på. Earl Nightingale legger ikke ut om at "universet vil legge alt til rette for at du skal få det du ønsker", slik tonen er nå. I stedet snakker han om naturlover, om at "every action has a reaction" - og om Jesus. Nærmere bestemt om noe Jesus sa i Bergprekenen:

Be, så skal dere få.
Let, så skal dere finne.
Bank på, så skal det lukkes opp for dere.

Jeg tar meg selv i å tenke "bare det var så enkelt". Men tenk da, kanskje det er så enkelt? Kanskje det er så enkelt at vi voksne med fornuften og skepsisen vår ikke greier å forstå det - en må bare godta det med åpenheten og tilliten en ellers bare finner hos barn? Jeg mener forøvrig å ha lest noe i den samme boka som Nightingale refererer til, om å ta imot Guds rike som et lite barn. Kan det være en forbindelse her, tro?
Men det der med å ha tillit til at ting skal ordne seg, det er ikke enkelt, altså. Derfor trenger jeg litt pepp fra dere, litt klapp på skulderen og litt "Såså, det kommer til å gå bra". Kan dere gi meg det?

 

Oppdatering: Nå har jeg lest igjennom hele Bergprekenen, bare fordi jeg syntes at jeg ville det. Det er jo ofte slik at et enkelt bibelsitat kan tas ut av sammenheng og leses som om det betød noe helt annet, så når jeg nå videreformidlet dette sitatet fra opptaket jeg fikk ville jeg sjekke om Nightingales tolkning var litt vel fri... Og jeg kom frem til... at jeg faktisk ikke er sikker. Men det står en hel masse annet nyttig i Bergprekenen, den er Jesu lære komprimert til noen få kapitler (Matteus 5-7, for å være nøyaktig). Jeg er i grunnen glad for at jeg fikk en grunn til å lese den nå.

Stikkord:

8 kommentarer

Det går bra. Enn så rart det høres ut å starte en kommentar på den måten rett etter du har bedt om akkurat det. Men det går bra. Hadde jeg vært hos deg nå skulle jeg sagt fortalt deg det ansikt til ansikt. Det ordner seg. Jeg føler verden har en underlig måte å rette seg selv opp på, kanskje blir man slått med enda en nedtur etter en stund, men verden er alltid ute etter å rette seg selv opp. Det er litt sånn jeg tenker, egentlig. Uansett om det er fordi du forandrer deg eller omgivelsene.

Prøv å ikke overtenk. Gled deg over det du kan glede deg over og ikke fordyp deg i sorgene før de er der. Det er i hvert fall noe jeg ofte er flink til, men som er veldig dumt egentlig.

Det ordner seg nok også denne gangen. Slik det har gjort før når det har vært tungt. <3

Tante Jul

05.07.2013 kl.14:30

~Forfatterspiren & Dataingeniø: Takk, du er snill.

05.07.2013 kl.14:50

Alt ordner seg alltid,selv om det ikke virker sånn,noen ganger ser man jo ikke lyset i tunnelen fordi man ikke tør å åpne øynene....deler mitt livsmotto:alt går til det motsatte er bevist !

Dessuten skinner sola i særp idag,DET må være et godt tegn,he he

BareMusikk

05.07.2013 kl.14:52

Jeg kjenner meg litt igjen. Men det ordner seg som regel. Man må bare ta tiden til hjelp. Fokusere på det som er positivt og glede seg over det som er bra <3

Likte kommentaren til "~Forfatterspiren & Dataingeniørspiren~"! En veldig flott kommentar.

Tante Jul

05.07.2013 kl.14:58

Anonym: Gjør den? Jeg har ikke sett mye til den her på Borgenhaugen...

johanne

07.07.2013 kl.23:09

De "beste " bekymringene mine er de som aldri ble til noe --- eller noe sånt? Min kjære har alltid sagt at det dukker aldri opp en hindring uten at det også fins en løsning i nærheten ( Every action has a reaction). Men som du sier er vi oftest fokusert på en løsning vi selv ønsker , mens det gjerne er noe annet vi må ta imot . Så ser vi ikke skogen for bare trær . Jeg kunne ha lyst til å høre det lydsporet fra 1956 ?

Apropos krisemaksimering - av og til er det gale jo akkurat så galt . Og da er det like problematisk å agere struts .

Gulltopp

22.07.2013 kl.17:11

Det går fint! Det må ordne seg! Jeg liker tankegangen din, bare slutt og analyser og tenk, bare tro at dette vil ordne seg. Koster ingenting å teste det ut. :) Jeg leste også igjennom bergprekenen nå. Føler at jeg må ta ut øynene mine etter Stallone-maraton. Nei, huff.

Jeg har fingrene krysset for deg! Jeg er sikker på at det ordner seg. Klem.

Tante Jul

22.07.2013 kl.18:03

Gulltopp: Stallone-maraton? Så du Rhinestones? :-D

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits