Høgd yvi havet

Her i Telemark skal vi sannelig ikke ha noe av "M.O.H." og andre slike forkortelser som de bruker i byen. Nei, her skal vi bruke vår egen dialekt!


Og det er jammen bra :-)

I dag har vi tatt den årlige turen vår til Hillestad-galleriet, som jeg av en eller annen grunn insisterer på å få med meg når vi er hos foreldrene mine om sommeren. På veien nedover stoppet vi i Åmli og kjøpte oss en is. Åmli sentrum har sannelig forandret seg de siste årene, i alle fall den ene enden av det, bare se her:


Sånn fancy moderne bygning, da gitt!

Da isen var fortært kjørte vi videre sørover. De siste to milene eller så av veien mot Hillestad er de morsomste, for da kan en sitte og speide etter spyd. Det er en kunstinstallasjon, med store "spyd" som er plassert i grupper her og der langsmed veien, på begge sider heldigvis, så ikke barna kan krangle om at den ene eller andre har flest spyd på sin side... I dag fikk jeg faktisk øye på en gruppe jeg ikke kan huske å ha sett tidligere.


Denne gruppen er ved selve galleriet. Jeg prøvde å ta bilder av andre underveis men det gikk ikke så bra.

Barna fikk lekt masse i lekeparken rundt senteret, der det er både sklier, huler, et tårn med hemmelige små rom en kan krype rundt i, og en sånn vaier-sklie / taubane der en sitter på en ting og fyker fra den ene enden til den andre. Jeg tror vaieren har blitt slappere siden i fjor, for rompa mi subbet nedi på to steder da jeg prøvde i dag...


Denne sklien er inne i tårnet. Den er stas.


Jeg krøp inn i noen av de små barne-krinkelkrokene inne i tårnet, og følte meg som Alice i eventyrland etter at hun har spist bli-stor-kake. Tanken streifet meg at jeg kunne komme til å sette meg fast, men det gikk så bra atte.


Jeg likte utstillingen de har nå. Dette er Bjørg Løvvik, om jeg ikke har lest feil på hjemmesiden.

Å, og moren min kjøpte forskudds-bursdagsgave til meg! Et par fantastisk deilige leggvarmere i alpakkaull, med en herlig varm sandfarge. Jeg er glad!


Selvfølgelig måtte vi ha hvetekringle. Det hører med til et besøk på Hillestad, og en gang i tiden hørte jeg at de regnet ut antall besøkende etter hvor mange stykker kringle som var solgt, fordi nesten alle spiser det. Den er kjempegod!

Det ligger også en liten butikk i forbindelse med galleriet, der en kan få interiørting og tekstiler fra blant annet Broste til ganske fine priser. Som regel har de mye jeg har lyst på, men i dag greide jeg å styre meg.

Da vi var ferdige ved galleriet kjørte vi enda litt lenger sørover til der fylkesveien sluttet. Der kavet barna og jeg oss ut i elven og spankulerte litt rundt mellom steinene. Eldstemann har nylig oppdaget badingens gleder, og nå får han oppdage at bading kan arte seg svært forskjellig avhengig av hvor en velger å gjøre det. Her var det grunt, steinete og slimete, og den beste måten å komme seg frem på var å ligge i vannet og gå fremover på hendene fra sten til sten.


Jeg kviet meg litt for å poste dette tjukkasbildet, men vet dere hva, slik ser man faktisk ut når en er nesten førti og har to barn og jobber på kontor.

Det var i alle fall deilig å plaske litt rundt, og barna sovnet i bilen på vei hjemover. Nå hersker ro og fred i huset, etterhvert blir det middag, og jeg tror jeg skal snike meg til å bake brownies.
Ha en fin kveld!

 

Stikkord:

5 kommentarer

frodith

27.07.2013 kl.18:53

Det virker som et herlig sted, med mye artig :-) Koste deg skjønner jeg :-) Bra det :-)

01.08.2013 kl.03:22

Du har fine pupper! :-) og en flott kropp, skulle gjerne hatt den jeg, bare 27 og 0 barn tilogmed :) klem gulltopp

Tante Jul

01.08.2013 kl.08:51

Gulltopp: Hehe, jeg ble litt skeptisk av denne kommentaren, frem til jeg så at den var fra deg. Takk for komplimentene! :)

A

01.08.2013 kl.20:24

Enig med gulltopp!

Og det ser ut som om dere hadde en kjempefin dag :)

Tante Jul

01.08.2013 kl.21:28

A: Så du liker puppene mine du også? Jeg liker dem i grunnen ganske godt selv, jeg! :) Takk for kompliment.
Og ja, det var en veldig fin dag.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits