Regnværstur

Dagene i Telemark var så fulle av alt mulig at jeg slett ikke fikk fortalt om alt sammen. Jeg kunne jo ha løst det med å lage et "bildedryss-innlegg" da jeg kom hjem, men jeg vil i grunnen helst skrive litt også, ikke bare ramse opp beskrivelser av bildene. Så da får det heller bli litt gammelt nytt her iblant. Det er greit for dere, det?

De fleste dagene hadde vi strålende sol, men en dag var det grått. Vi hadde halvveis planer om å dra på en olsokfeiring med konsert om kvelden, men barna var så rastløse at vet var lurere å gå en tur i stedet. Med paraply!

Moren min har en (dessverre ganske sliten) paraply som er veldig hyggelig å ha med seg på triste og grå dager. Det er bare å slå den opp, og vips så har du blå himmel!


:-)

Jeg har visst nevnt at bygda hadde jernbane i gamle dager? Det var en lokal linje mellom Treungen og Arendal, som ble åpnet i 1913 og nedlagt midt på sekstitallet. På noen strekninger er det anlagt vei på den gamle banetraseen, men flere steder ligger den fremdeles som herlige turveier. Selv vokste jeg opp på en av de nedlagte stasjonene, i et stort deilig hus som nå dessverre ikke finnes mer (men det er en annen historie, som jeg sannsynligvis også har fortalt før).

Så. Hvor var jeg?

Åja. Tur!


Det er ikke høst ennå, altså. Det har bare vært litt tørt i sommer!

Da vi startet på turen var vi innstilt på å gå en kort liten sløyfe, men barna sa de ville gå til "kjærlighetsbrua", så da ble planene endret. Det hadde ikke jeg noe imot. Jeg elsker å gå tur på "linja".


Og de gikk langt, og lenger enn langt...


...Og til slutt skimtet vi kjærlighetsbrua i det fjerne.


Kjæææææææærligheeeeeeeet!

Etterpå måtte vi gå hele veien tilbake igjen. Det kjentes litt lenger, og vi var våte på tærne alle sammen. Men med littegranne bæring og noen håndfuller med markjordbær gikk det fint allikevel.


Det er ikke mye som kan konkurrere med nyplukkete markjordbær!

 

Stikkord:

7 kommentarer

frodith

02.08.2013 kl.09:06

Takk for herlig tur!! :-) Kjempekos du skriver litt til :-) Jeg elsket sånne små turer da jeg var liten, med markjordbær og gjerne matpakke. Uansett hvor liten turen var :-) Jeg er sikker på at disse turene med barna dine, gir DEM minner for livet :-) For det er sånne turer som er kos <3

andypett

02.08.2013 kl.09:25

Lurer på om jeg skal begynne å bruke deg som location scout når jeg skal lage filmer og musikkvideoer jeg.. ;O) Var et fint område der.

Tante Jul

02.08.2013 kl.10:28

frodith: Det er så sant. Moren min var hjemme med oss barna i noen år da vi var små, vi gikk mange turer og lærte MASSE, for vi snakket jo sammen om alt vi så. Oppigjennom livet har jeg blitt overrasket mange ganger over folk som ikke engang vet forskjellen på steinsopp og skrubb... Kanskje ikke det beste eksempelet, men du skjønner sikkert.

Da jeg ble litt større begynte jeg forresten å gå turer alene i stedet, og det har jeg fortsatt med :)

Tante Jul

02.08.2013 kl.10:29

andypett: Kjempefint!
Og bortsett fra at jeg ikke er begeistret for uttrykket "bruke deg" kan du gjerne spørre, så hjelper jeg om jeg kan.

Miriam

02.08.2013 kl.11:04

Den paraplyen var genial ...hehe ;) ;) Og som du seier...det er ikkje mykje som konkurrerer med nyplukket markjordbær :D

Tante Jul

02.08.2013 kl.11:09

Miriam: Jeg ønsker meg også en sånn paraply. Eller en som skifter farge og mønster når den blir våt!

Miriam

02.08.2013 kl.11:16

Ja det hadde vært noko ! Da blir det plutselig mykje kjekkere når det regner :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits