Tur med de søte små

Det er høstferie, og barna og jeg er i Telemark hos foreldrene mine. I går gikk vi en lang tur oppover en vei jeg ikke har gått på før, og endte ved et nydelig lite tjern der vi spiste niste og drakk varm solbærsaft med honning. Det var også en veldig høy sandskrent der, som barna kunne fyke opp- og nedover mens jeg benyttet anledningen og plukket noen liter tyttebær.De (barna) ble fullstendig dekket med sand og støv, men det gjør INGENTING, for i motsetning til hva noen har for seg så er skitne barn veldig ofte lykkelige barn.På vei nedover igjen tok vi en pause ved en diger stein der andre tydeligvis også pleier å ha rast. Det var bygget opp en lavvo der (nåja, mer eller mindre, i alle fall. Den var i ferd med å falle sammen), og så var det hugget til trappetrinn i en trestamme som lente seg mot steinen. Det var stas, kan du tro!

Komme ned?Aaaaldri! Bæddibæ! (Trestammestigen så litt skrøpelig ut, så jeg måtte få dem til å komme frivillig).
Jeg fant visst på noe å lokke eller true med til slutt, for vi kom da hjem. Etter å ha klatret, løpt, hoppet, båret steiner flere kilometer, plukket tyttebær og blåbær, utforsket store steiner i skogen, studert sommerfugllarver, spist og drukket alt vi hadde med oss, kastet stein i bekker og dammer, bygget konglegård og mye mer.
Jeg ser at jeg nevnte "stein" flere ganger her, men stein kan jo brukes til så mangt. En stein ble båret kjempelangt fordi eldstemann var fast bestemt på å kaste den utfor en bru vi skulle over på hjemveien. Han var veldig standhaftig.

I dag har vi også vært på tur, med kusinene, bestemor og en tante, men da hadde jeg ikke med meg kamera. Det hadde jeg heller ikke da barna fikk kjøre med hundespann på kvelden. Men i morgen skal vi til Dyreparken! Da må nok kameraet med.Her er forresten tjernet fra gårsdagens tur. Fiiint!

 

Stikkord:

3 kommentarer

karenmarenmette

01.10.2013 kl.22:40

Hei !! Kor hyggelig at du er her igjen ! Nydelig tur då. Ingenting som er so herlig som barn som vil gå på tur.. Deilig med skog og mark.. Nydelige bilder.. Elskar sjølv skog og natur.. Koselig å sjå deg. Ha ein fortsatt fin haustferie.

frodith

02.10.2013 kl.10:40

Herlig med turer i naturen, jeg er selv på vei ut døra nå :-) Har høstferie også :-) Og med kamera rundt halsen er det bare gøy i naturen :-) Ha en fin dag Tante Jul :-)

gulltopp

04.10.2013 kl.12:11

Det så koselig ut! Og SÅ stas jeg kan tenke meg det måtte være å få kjøre hundespann, herrlighet! Og dyreparken ble sikkert kjempegøy - haha, apropos, jeg husker det søte, søte bildet av Sixten (eller Ruben..?) i den rødrutete buksa når han prøver å åpne døra til skomaker Andersen. Herlig bilde! :D Håper dere hadde det fint.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits