[insert sex scene here]

Flere av dere vet at jeg, som så mange andre, har en drøm om å bli forfatter. Det jeg skriver er ikke fantasy så det er ingen drager, trollmenn eller vampyrer involvert. Det er ingen blodige mord og enn så lenge heller ingen innviklete gåter å løse. Det eneste så å si ferdige manuskriptet jeg har liggende kan vel sies å være en... klassisk relasjonsroman? Med følelser og mellommenneskelige relasjoner og slikt. Da oppstår det naturlig nok også "gutt møter jente"-situasjoner, og slike situasjoner fører i de fleste romaner til sex.
Og her får jeg et problem. Jeg liker ikke sexscener! Når jeg leser dem i andres bøker sitter jeg og vrir meg på stolen og er ille berørt. I alle fall for det meste. Men det virker som om det er obligatorisk: Beskrivelser av kropper som møtes og mennesker som kjenner hverandre inni seg, grynt og stønn og svette, rygger som bøyes bakover i nytelse, klimaks som blir nådd, i noen tilfeller dyriske skrik og stjerner og fyrverkeri (ja, jeg har lest en del Harlequinromaner også). Og der sitter jeg da, og tenker er det virkelig nødvendig?

Det kan jo være meg det er noe galt med. Kanskje jeg er frigid, fantasiløs og kjedelig. Skjønt fantasiløs vil jeg ikke ha på meg at jeg er. Jeg er absolutt i stand til å se for meg både de svette brystkassene og de bakoverbøyde ryggene når det ikke eksplisitt blir beskrevet. Om jeg måtte ønske det. Men det gjør jeg altså vanligvis ikke.

Jeg ser jo det at dersom jeg vil skrive gutt møter jente-romaner kan jeg komme til et punkt der jeg er nødt til å skrive sexscener også. Og hvem vet, kanskje det plutselig faller helt naturlig. Eller kanskje jeg må senke alderen på hovedpersonene mine med sånn omtrent tjuefem år så de kommer under den seksuelle lavalderen (for alle vet jo at før fylte seksten er det ingen som har sex). Eller kanskje jeg må slenge inn noen trollmenn, eller kalde teoretiske etterforskere, til å distrahere leserne så de ikke merker mangelen på sex. Vampyrer funker ikke til det formålet, de har jo sex så det griner etter, alle sammen.

Nei, dette får jeg kjempe videre med i min ensomhet. Jeg skal nok si ifra når jeg finner ut av det.

 

 
Et harlequincover. Tror dere disse hovedpersonene avstår fra sex?

 

#skrive #bok #litteratur #personlig #sex

4 kommentarer

ladyaugust

05.01.2014 kl.11:56

Det er jo morro å skrive og spennende verdener åpner seg. Mange ganger kan det bli umulig å skrive om man tenke på at andre skal lese det man skriver og kanskje spesielt slike scener vil jeg tro. Det er jo en naturlig del av livet og ordvaget kan få noe vulgært til å bli vakkert og motsatt. Ha en fin dag og lykke til med skrivinga <3 klæm :)

~Forfatterspiren~

05.01.2014 kl.14:37

Jeg er ikke særlig glad i sex scener heller, spesielt når de er alt for detaljerte og virker stappet inn i historien bare fordi det er en sex scene.

Jeg tror hvis du kommer til ett punkt hvor du "må" skrive en sex scene for at historien skal funke, så kan du jo hinte til at det skjer. Du må jo ikke skrive hele scenen ut. Du kan følge karakterene til ett visst punkt og så skjønner vi hva som skjer videre. Det er jo mange spennende måter å vise at noe har skjedd uten å vise at det skjer, på en måte 8D

Når det er sagt er jeg glad du er tilbake. Har savnet bloggen din, selv om jeg har vært litt bortevekk herfra jeg også. Og er dårlig til å kommentere for tiden. Vil gi deg en diger klem og ønske deg en fin søndag <3 *klem*

fjellgeitbundingen

05.01.2014 kl.18:35

Hei, enig med forfatterspiren i at det ofte funker like bra å antyde hva som skjer. E vel kanskje den seksuelle spenninga folk vil ha, eller?

Tante Jul

06.01.2014 kl.20:35

~Forfatterspiren~: Jeg løser det nok når jeg kommer dit. Det er bare litt... Ja.

Så hyggelig å høre at du har savnet meg! Jeg håper at det blir litt hyppigere blogging fra meg igjen fremover nå; jeg har jo glede av dette...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits