HVOR SYKT ER DET?

Jeg har nettopp vasket av meg sminken jeg tok på meg for et jobbintervju for tre dager siden. Dusjet lenge for å få bort lukten av svette og sykdom fra kroppen. Stått på badevekten og konstatert at jeg har gått ned tre kilo på like mange dager. Og så har jeg sett på meg selv i speilet, på den stramme ansiktshuden, skyggene rundt øynene som fremdeles har litt feberglitter i seg, og tenkt: Så pen jeg er! Så pen har jeg ikke vært på lenge!

Men stopp nå litt.

Hva?!

Hva i all verden er det for slags skjønnhetsideal jeg legger til grunn når min udiskutabelt syke kropp får meg til å tenke noe slikt? Jeg føler meg pen når ansiktet mitt viser at helsa mi er i fare? Jeg, som er (eller burde være) en moden, balansert kvinne med sunne vaner og idealer som jeg er ansvarlig for å bringe videre til mine barn og til andre rundt meg, lar meg rive med av den photoshoppete og paintbrushete ideen om hvordan en kvinne bør se ut. Er jeg virkelig så svak? Eller er skjønnhetsindustrien virkelig så sterk? Hvor sykt er det?

 

 

 

 

 

 

#helse #mote #skjønnhet

Én kommentar

frodith

23.01.2014 kl.18:58

Det er vel bare et faktum vel, at idealet er sånn, og at vi lar oss påvirke innimellom vi over 30 også...til å synes det er fint...eller noe sånt :-/

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits