Subrusschian

Jeg sitter i det fiiine nyoppussete soverommet/kontoret mitt etter en deilig lang kveldstur (noen fordeler er det ved at barna er bortreist) og nyter et glass subrusschian. Eller Russian Sub som jeg pleide å kalle det, og som jeg synes er et mye bedre navn. Russisk ubåt, det er jo sånt en hørte en del om da jeg var barn.

Vet du ikke hva en subrusschian er for noe, sier du?
Da jeg var atten år gammel (kanskje litt yngre, men det snakker vi ikke høyt om) fantes det et utested ikke langt fra Blitz som het Sub Pub. Det lå i en kjeller og var... Nåja, ganske trivelig, syntes jeg i alle fall den gangen. De hadde billig øl, jeg tror ikke de hadde spritbevilling. Og så hadde de denne her drikken. Det var en 50/50-blanding av rosévin og Schweppes Russchian, og det er faktisk overraskende godt. I dag har jeg laget den med hvitvin, men det er omtrent det samme. Nam!

 

5 kommentarer

jonna

22.02.2014 kl.13:23

Med hvitvin het den White Russchian!

Og Bloody Russchian med rød om jeg ikke husker feil, men det var det aldri noen som bestilte.

Derimot gikk det en del av høkkert (det var det nordlendingen som introduserte denne til stedet sa det het), den lager man sånn: ta en halvliter øl, drikk to store slurker av den. senk så forsiktig et shotglass med campari nedi slik at den gradvis blander seg med pilsen i en slags sunrise-effekt. kjempenam, og høy dritings-faktor.

johanne

24.02.2014 kl.23:04

Jonna vet mye om dritings-faktor ! Respekt for det .

Tante Jul

25.02.2014 kl.19:50

johanne: Eh... Jeg kan tenke meg et par andre ting ved Jonna som jeg respekterer mer. :)

jonna

26.02.2014 kl.16:56

Klart jeg vet mye om dritings-faktor, jeg jobbet jo som bartender i 10 år.

Da er jo hele poenget å vite om dritingsfaktor.

Man må vite vilken faktor drikkevarene har, hvilke kombinasjoner av alkoholholdig drikke som fungerer hvordan (f.eks. øl+ campari= høy faktor), samt hva toleransegrensen til hver enkelt kunde er, og så må man kunne vurdere kundens dagsform og hvor mye de har drukket før de kom.

Og så kommer kunsten å kombinere disse faktorene riktig slik at man kan omsette maksimalt med drikkevarer uten å overskjenke.

Det er litt av en utfordring skal jeg si deg.

johanne

26.02.2014 kl.21:58

Der ser du ! Respekt for ekspertisen , og folk som setter seg grundig og solid inn i faget .

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits