Hva skjer på Hvaler?

I dag har vi vært på tur!

Sixten og Ruben og jeg. Barna hadde varm solbærsaft i termosene sine, og jeg hadde te. I tillegg hadde vi brødskiver og frukt, og en flaske vann. Ikke at vi skulle så veldig langt, men det er alltid koselig med spise- og drikkepauser når en er ute på tur, ikke sant?

Den første pausen tok vi ganske tidlig. Vi var sultne, nemlig, og så var det sånne fine trestammer å sitte på.

Omtrent hundre meter lenger fremme kom vi til denne fine viken. Masse vind, men sikkert et herlig badested når det er (atskillig) varmere. Vi gikk videre.

Hihi. Furuer som vokser bortover i stedet for oppover på grunn av vinden gir fine huler for barna.

Og her ser vi hva som kan skje om en ikke er forsiktig når en brenner bål...

Da barna kom opp hit ropte de plutselig veldig ivrig på meg, om et eller annet de hadde funnet.

"En sjø" var det visst.

Vi gikk videre vi, og fant enda mere spennende.En liten jettegryte, for eksempel.

Og et stykke skog der kaprifolen hadde klatret opp og kvalt alle trærne.

Nåja, helt døde var de kanskje ikke, og noen av dem kunne brukes som sofa.

Vi fant et hull! Et stort og dypt hull, som det ganske sikkert bor noen i. Innover ble hullet til en tunnell, helt rund og kanskje 25 centimeter i diameter.
Mens Sixten og jeg sto og stirret på dette hullet vimset Ruben rundt i krattet et stykke borte og snublet så jeg måtte gå og hente ham. Han hadde landet rett ved siden av et annet hull. Bakdøren, tenker jeg. Plutselig ble jeg litt redd for at det skulle komme en illsint grevling ut av ett av hullene. (Det siste jeg sa til Sixten før jeg gikk for å plukke Ruben ut av krattet var "Hvis noe kommer ut av det hullet, så løp, OK?" Kanskje ikke superpedagogisk å skremme ham slik, men illsinte grevlinger kan faktisk være ganske farlige har jeg hørt. Heller skremt og på trygg avstand enn uvitende og en finger fattigere.)Vi tok en pause til, og så ble barna lei og ville hjem. Det var greit for meg. Siden jeg ikke visste hvor vi var og hvor eventuelle stier i nærheten førte hen, fikk vi gå hele veien tilbake til der vi hadde startet.
Den siste biten fra badeviken gjennom skogen hadde jeg mange ektra kilo å bære på, bare fordi jeg hadde lyst. Jeg hadde nemlig rasket med meg noe som jeg ville ha med hjem:

Ta-daaa! Nå kan vi lage sandslott i vinterhagen i flere dager, helt til sanden er så tørr at jeg kan putte den i min nyinnkjøpte trenings-"sandbag". Prokrastinatoren i meg håper at tørkeprosessen tar riktig lang tid...

 

 

 

#Tur #mamma #familie #friluftsliv #barn #termos #dyr #strand #skog #sand #pause

8 kommentarer

Myiie - en mammablogg

23.03.2014 kl.23:23

Så fine bilder:) Så ut som en kjempefin tur:)

Tante Jul

23.03.2014 kl.23:28

Myiie: Det var det. Barna ble slitne og jeg fikk god samvittighet. Vi koste oss!

frodith

24.03.2014 kl.05:58

En herlig tur så det ut til :-) OG det kom ingen grevling? :-D

johanne

24.03.2014 kl.17:09

Fine turer i vårvinden mens vi venter på sola og varmen er deilig. Jeg satt inne på årsmøte fra fredag ettermiddag til søndag lunsj . Det var slitsomt. Sandslott i vinterhagen er noe nytt .

Tante Jul

25.03.2014 kl.18:37

frodith: Ingen grevling. Heldigvis.

Britta

26.03.2014 kl.21:47

What a lovely day!

gulltopp

03.04.2014 kl.00:45

Åh, jeg må bare si det, FY, så ekkelt det øverste bildet av termosene er! Det ser ut som de er photoshoppet inn og det gjør virkelig vondt i øynene! hahaha! Jeg vet du ikke har fotoshoppet altså, det bare ser så utrolig rart ut!

Haha, "en sjø", ja. Godingene. Ikke si til ham at jeg har sagt det, men Ruben er altså så nusselig!!!!

Høres ut som en fin tur og du er en ordentlig flink mamma, synes jeg. Særlig slik det har blitt i dag synes jeg det er viktig å ta med ungene ut i naturen og la de få oppleve andre ting enn TV og data. (Sa 90-åringen.... Ehem.) Men det er sant, altså. Og blås i den pedagogikken når det kommer til muligheten for illsinte grevlinger ut av et hull. Jeg synes det er noe fint å lære ved det også, jeg. At ikke alle skal være så pedagogiske hele tiden at man må ta en tekstbok-prat med ungene om hva som kan komme ut av et hull i naturen, eller verre, flytte seg et annet sted og ikke si noe. Det tror jeg de tåler å høre på måten du sa det til dem. :)

Tante Jul

04.04.2014 kl.13:56

gulltopp: Og så jeg som var så fornøyd med for en gangs skyld å ha tatt et skarpt bilde... :)

Jeg synes også at Ruben er nusselig, og jeg sier det til ham hele tiden. Han har ikke begynt å kreve å bli kalt tøff og maskulin ennå.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits