Kræisi bananas

Hei-hei!

Husker dere dette innlegget? Der fortalte jeg at jeg bevisst hadde gått inn for å finne meg et dagdrømobjekt, eller en kjendiscrush om du vil. Jeg valgte Richard Armitage, av (for meg) helt åpenlyse grunner.

Nå har det gått fire måneder siden den dagen, og den utvalgte har fått meg helskinnet gjennom mange kjipe kvelder og ensomme spaserturer i lunsjpausen og slikt. Jeg kjøpte et par sesonger av Spooks fordi han er med i dem, og så har jeg sett North and South og The Impressionists på Youtube. Alt ekstramaterialet på den første hobbit-filmen har jeg også sett, men det ville jeg helt sikkert ha gjort uansett (man er da ikke Tolkienfantast for ingenting).I det store og hele er jeg riktig fornøyd med kjendiscrushen min, han har levert godt (med litt hjelp av min velutviklete fantasi).

Men nå har jeg altså kommet til et punkt da jeg blir litt sånn "kræisi". Jeg vet ikke riktig hva som går av meg, men jeg har altså kjøpt meg en teaterbillett, og reiser til London i juli bare for å se Richard Armitage på scenen. Jeg skal tilogmed sitte på første rad, som en annen... groupie! Og jeg gleder meg som en tenåring! :-)

Stykket heter The Crucible og handler om heksejakten i Salem. Jeg har ikke lest boken (det er fremdeles tid, om jeg skulle få lyst), men jeg så filmatiseringen fra 1996 med Winona Ryder i en av hovedrollene. Og så har jeg jo studert folkloristikk, der både hekser og vandrehistorier detter innom i pensum. Jeg er altså interessert i temaet og teaterstykket som sådant også, selv om jeg nok ikke ville kommet på tanken å reise til London for å se det om det ikke hadde vært for han der Armitage.

Forresten blir stykket satt opp på et spennende teater, The Old Vic. Kevin Spacey er creative Director der, og for øyeblikket har de en rund scene med sitteplasser i alle retninger. Det bør gi en veldig intim teateropplevelse. Den runde scenen, altså. Ikke nødvendigvis Kevin Spacey.

 

Nå skal jeg innrømme en ting: Jeg føler meg litt hyklersk når jeg sitter her og snakker om at jeg skal på teater. Jeg later liksom som om det er noe jeg gjør til vanlig, når sannheten er at jeg så godt som aldri ser et teaterstykke, eller går på en konsert, eller i det hele tatt på noe kulturelt. Jeg går jo knapt på kino! Jeg har alltid ønsket å se på meg selv som både kulturell og bereist, og da jeg var tjue-tjuefem var jeg det kanskje også. Men på en eller annen måte kom livet i veien. Jeg prioriterte annerledes, har nesten alltid hatt dårlig råd og ikke unnet meg selv opplevelser som koster penger. Nå vil jeg gjerne endre på det. Jeg har fremdeles ikke god råd, men jeg skjønner at jeg må ta vare på meg selv for å kunne håndtere alt jeg har ansvar for til daglig, og en av tingene jeg kan gjøre for å ta vare på meg selv er faktisk å unne meg noe. Som en reise helt alene, og en teaterforestilling. Kanskje bare en kveld på kino mens noen andre passer barna. Jeg var i London i påsken også, og besøkte en venn, og vi var både på teater og på shopping, grillet med (og overnattet hos) venner av henne i en småby nær kysten, og spiste ute opptil flere ganger. Det gjorde godt!
Forhåpentligvis har jeg nå startet på en ny fase i livet mitt (om jeg nå kan si det slik uten at det blir en floskel), der ting som kulturelle opplevelser blir en litt mer naturlig del igjen. Og om jeg er nødt til å gi en kjendiscrush æren for det, så får det heller være slik.

 

 

#teater #kultur #reise #kjendis #Armitage #RArmitage #theoldvic #crucible #intheround #heks #heksejakt #salem

6 kommentarer

suziluz

02.05.2014 kl.20:15

Hurra för dig! Det låter helt strålande, tycker jag. Bra!

johanne

03.05.2014 kl.12:19

Go -Girl ! Fordi du fortjener det ( floskler er til for å brukes) . Og bevisst egenomsorg er ingen floskel

jonna

03.05.2014 kl.19:22

Det blir sikkert storartet!

gulltopp

13.05.2014 kl.01:34

Så utrolig fint! Tenk at det skulle komme så mye positivt ut av det! :D Det blir sikkert kjempespesielt å se han i levende live, jeg husker det var rart å se Axel Hennie på teater i Oslo bare! :)

Tante Jul

13.05.2014 kl.19:09

gulltopp: HIHIHIHIIIIII!
Med min flaks ender jeg sikkert opp med å se understudien hans i stedet; han kommer til å måtte reise bort en del for å promotere den siste Hobbitfilmen, og Into the Storm som har premiere i august. Derfor har jeg nå bestilt The Crucible fra Amazon, så jeg kan lese meg opp og sørge for maksimalt utbytte av forestillingen, med eller uten Armitage :-)

Britta

15.05.2014 kl.00:22

Wow! The Crucible is a great play. We not only read it for class in highschool, but I was Elizabeth Proctor on stage in our fall play my junior year. It is about the Salem witch trials, but it is also an allegory for the McCarthy "Red Scare" Communist blacklisting going on in 1950s America, and Arthur Miller the playwright had many friends wrongly blacklisted during that time, so knowing that context you can see extra meaning. I hope you enjoy reading it AND seeing it on stage!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits