Mens.

Altså, detteher med menssyklus, det kommer jeg aldri til å finne ut av. Det skal jo være så greit å holde styr på dagene, og kunne forutse både når PMS'en slår inn og når en har eggløsning så en kan sørge for å bli gravid - eller for ikke å bli det - men for meg er det rett og slett ikke så greit. Og nå prøver jeg faktisk. Jeg har omsider funnet ut at PMS, det har jeg omtrent seks dager før mens. Seks dager før, det er lenge nok til at jeg rekker å glemme alt om det før blødning og slikt kommer, så det er kanskje ikke så rart at jeg har brukt... tja, tjuefem år på å finne det ut? Utallige ganger har jeg hatt en helt forferdelig dag (eller gjerne to-tre stykker på rappen), da hele verden bare rakner, og jeg har lyst til å skrike og kjefte og gråte og slå stort sett hele tiden, uten å fatte hvorfor jeg har det slik. Bare for noen dager senere å få vondt i magen og tenke "åja, var det derfor?"

Uansett. Mitt hovedformål med å holde styr på syklusen min er for øyeblikket å kunne forutse PMS. Jeg tenker som så at hvis jeg vet hvorfor jeg har lyst til å skrike og slå, så er det lettere å la være (med å skrike, altså. Slå gjør jeg ikke uansett, men det hender at jeg sparker til en uskyldig og intetanende haug med skittentøy eller annet som tilfeldigvis ligger og slenger på gulvet der jeg går forbi). Barna mine fortjener bedre enn å ha et PMS-monster til mamma i de dagene. Så jeg har begynt å telle dager. Og skrive en liten m i almanakken. En god stund nå har jeg faktisk hatt tjueåttedagers sykluser, og det, om noe, burde i alle fall være mulig å holde styr på. Da kan jeg jo bare se på ukedagen jeg skrev m i almanakken sist, og så bla fire sider fremover og sjekke når jeg kan forvente neste runde. Superlett!

Med de forutsetningene bør jeg også kunne planlegge litt større ting, som feriereiser og slikt, slik at jeg slipper å ha mens mens jeg er avgårde. Tenkte jeg. Og booket Londontur til rundt tiende juli, for da hadde jeg en hel ukes klaring. Tenkte jeg.
Men hva skjer? Joda, fire dager før tiden dukker monsteret opp denne gangen! Da har jeg brått ingen klaring lenger, og kan forvente neste ankomst mens jeg er på tur. Med enda litt forskyvning i neste runde kan jeg kose meg med blodige bind (unnskyld den direkte beskrivelsen) gjennom hele turen. Blærk.

Men nå skal vi ikke ta sorgene på forskudd, eller hva, dere? Det kan hende at jeg slipper. Og ellers er jeg jo rutinert nok i en alder av trettiåtte til å håndtere det galant. Og så er det jo så fint, vet dere, at hvis jeg har mensen når jeg går på teater for å se Richard Armitage, og han får øye på meg blant publikum og faller pladask for meg, og løper etter meg etter forestillingen for å spørre om jeg vil gå ut og drikke vin med ham for deretter å bli med ham hjem og ha sex, da blir det mye lettere for meg å motstå fristelsen og takke nei! Mensen er moralens vokter, altså.

Men vin ville jeg nok si ja til uansett.

 

 

 

#mens #sex #richardarmitage # armitage #syklus #mamma #London #PMS

7 kommentarer

A

23.06.2014 kl.13:40

Sånn sett er det greit når jeg bruker p-piller. Da styrer hormonene syklusen min og jeg ser bare på brettet når jeg skal få den igjen. Ellers har jeg aldri hatt kontroll. Endte opp på legevakten når jeg var yngre pga pms. (Besvimte på doen på skolen, og flere ganger etterpå. De trodde egentlig at jeg hadde epilepsi. Heldigvis bare pms..)

Jeg pleier å ta tre brett med p-piller på rad, sånn at det går 63 dager mellom hver gang jeg blør. Dette klarte jeg å blingse litt på når vi skulle på tur til NZ, sånn at jeg kom til å ha mensen samtidig som vi var der. Burde egentlig tatt mens-pause etter 42 piller, men der glemte jeg meg. Men det var jo null problem tenkte jeg, jeg tar bare 4 brett på rad istedenfor, så har jeg mensen når jeg kommer hjem istedenfor. Trodde jeg. Endte opp med pms monster x1000 den uken jeg egentlig skulle hatt mensen. Satt i bobilen på en forlatt campingplass midt i skogen i gokk og gråt fordi jeg hadde så utrolig lyst på en Snickers. Og stakkars løsningsorienterte kjæresten.. Han visste ikke hva han skulle gjøre. Men heldigvis fant han en proteinbar med sjokoladesmak som jeg fikk. Så da gråt jeg enda litt mer fordi han var så snill og god og SNILL med meg. Han satt forskremt i forsetet og stirret på galskapen som utspant seg bak i bilen. Endte opp med at jeg bare krøp til korset og tok en ukes pause fra pillene, selv om det var ferie og alt. Ja, så sånn er det med den saken. (Fortalte dette til fastlegen min, og hun sa at han burde grue seg til den dagen jeg blir gravid. Men det har jeg ikke tenkt å fortelle han... Foråsidetsånn.)

Tante Jul

24.06.2014 kl.22:21

A: HAHA, fantastisk!
Jeg hadde også en periode for en livstid siden da p-piller regulerte mensen, men det ble det slutt på. Et par barn, et par bytter av p-pillemerke, og nå noen år uten piller. Det blir aldri styr på dette igjen. Og nå kommer jeg vel i overgangsalderen hvilket øyeblikk som helst :)

Eldeen

28.06.2014 kl.16:52

Hahaha, nå fikk jeg meg en god latter! Først av innlegget ditt, og så av A sin fantastiske kommentar! :-D

Men du veit - det finnes en app for alt, også for å holde styr på mensen! Noe som selvsagt forutsetter at man har en smarttelefon eller et nettbrett av noe slag, vel og merke. Jeg har en app som heter "My calendar", og der trykker jeg bare på en liten pusekatt når helvete bryter løs, og så igjen når det hele er over, og da får jeg faktisk, hold deg fast, ---trommevirvel---: varsel på telefonen når det begynner å nærme seg neste runde! Herlighet, teknologi altså! Jeg har strengt tatt ikke trengt den appen så fryktelig innmari siden jeg har brukt p-ring helt fram til inntil nylig og dermed hatt en veldig forutsigbar syklus, men etter over 11 år med hormonpåfyll i form av piller og ringer, tenkte jeg at det var på tide å se hvordan livet fungerer uten (uten at jeg har planer om å få barn med det første av den grunn, vel og merke). Jeg tror faktisk at jeg har blitt et nytt og bedre menneske.

Ellers så er jeg selverklært mooncup/divacup/whatevercup-misjonær. Det er tusen millioner ganger bedre enn bind og tamponger. Alle damer med en livmor i sin beste alder som ikke har prøvd det, burde vurdere det. Jeg har hørt at i London så selger de dem visst "overalt", på apoteker og sånt, men jeg har aldri vært i London, så det kan jo hende at det bare er tull. Jeg kjøpte min(e) på iHerb, og man får dem i Norge også. Jeg var superskeptisk til hele konseptet, kanskje mest fordi jeg alltid har mistenkt at alt som har den minste lille forbindelse til mensen er djevelens verk, men åh-herre-min-skaper, så mye mindre grusom den tiden av måneden er post-mooncup-oppdagelsen.

God sommer, og god tur til London! Krysser fingrene for at det blir vin på deg! ;-)

Tante Jul

28.06.2014 kl.19:09

Eldeen: Nå har jeg lastet ned den appen, så får jeg se om den hjelper meg noe.

Jeg hadde også divacup, og brukte den flittig. Jeg er enig i at den er ganske fantastisk, og i tillegg sparer den miljøet for masse søppel og en sparer penger når en ikke må kjøpe bind og tamponger. Men etter fødselsskaden jeg fikk i 2009 har jeg ikke kunnet bruke den, dessverre. Uten å gå i detalj på hvorfor (moren min syntes dette innlegget mitt var litt for inngående, hihi).

Eldeen

29.06.2014 kl.23:17

Om ikke annet, så får du trykke på en søt pusekatt. Jeg tror du kan velge en valp også, hvis du heller vil ha det. Hehe. ;-)

Uff, så utrolig kjedelig. Jeg føler med deg! Og da på grunn av skaden selvsagt, ikke bare fordi divacup plutselig blei uaktuelt. Hehe, da er det vel best å spare moren din for enda mer inngående detaljer. :-P

gulltopp

11.07.2014 kl.02:01

Jeg må anbefale deg om P-tracker appen! Det er en egen menskalender (hahahaha) den estimerer for deg når neste gang kommer, forteller deg når du har eggløsning og det er masse knapper du kan trykke på for å se senere om det er gjentagende symptomer. kan trykke for mellomblødning, kviser, sinne, søtsug... det meste! Jeg bruker den for å se når det kommer neste gang. Jeg er sånn som har ordentlig flaks og har mensen nesten hver gang jeg er på ferie, men ok. Også skal nattlysolje hjelpe på humørsvingningene, jeg føler selv det hjelper, men jeg er så lite flink til å huske å ta pillene hver dag. :)

NA

04.08.2014 kl.05:30

Mensapp på telefonen er rett og slett teknologiens gave til kvinnen og kan anbefales. Sterkt. Varmt. Haha. =)

-NA, nymfoman sexblogger

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits