200 postkort!

For noe over firehundre dager siden ble jeg med i Postcrossing, som er et eget lite (eller ganske stort, i grunnen) "samfunn" for oss som liker å sende og motta postkort. Ordentlige kort, altså, med frimerke, i postkassen. Ikkeno knussel. 

Det fungerer slik: Du starter med å registrere deg på postcrossing.com, og lage deg en profil. Her kan du skrive litt om deg selv, stedet der du bor, hobbyer du har, og så videre. Mange skriver også hva slags motiver de liker best på postkortene - dette kan arte seg som rene ønskelister iblant. Du kan også registrere fødselsdato (valgfritt) og bilde (naturligvis også valgfritt). Adressen din registrerer du naturligvis også, men den blir ikke synlig på profilen din. 
Når du er sånn passe fornøyd med profilen er det på tide å begynne å sende kort. Da klikker du rett og slett på "send a postcard" i menyen, leser og godtar retningslinjene ("du skal være snill mot andre postcrossere"), og så får du tildelt en adresse å sende kort til. Du får se profilen til mottakeren, og det kan være en artig utfordring å finne et kort som du tror vedkommende vil bli glad for. Deretter er det bare å skrive kortet, huske å sette på ID-nummeret som du får sammen med adressen, og sende det avgårde. Når det kommer frem vil mottakeren registrere det på postcrossing.com, og når det er gjort vil din profil bli gitt til en annen postcrosser så du også kan få kort. Ta-daaa!

Til å begynne med kan en sende fem postkort. Etterhvert som kortene blir registrert av mottaker kan en sende flere, og det er også lov til å ha flere kort "underveis" av gangen. Jeg har nå sendt 201 postkort og mottatt 203, og for øyeblikket har jeg fire postkort som er underveis. Totalt har jeg lov til å ha tretten "reisende" postkort nå. På tide å skrive noen flere, altså! 

Og hvis noen lurer på hvordan to hundre og tre postkort ser ut når de er lagt litt sånn tilfeldig utover en seng, så er det slik: 

Den observante vil kanskje legge merke til at det er en kraftig overvekt av julekort her (og da har jeg lagt mange av julekortene underst). Det er fordi det står i profilen min at jeg elsker jul og at jeg gjerne mottar julekort hele året. Det stemmer det, altså, men jeg har lært at det finnes mange skikkelig stygge julekort der ute. Og så finnes det så mye annet som er fint, så jeg lurer på om jeg skal endre litt på profilen min... 

 

Rent bortsett fra det: Tror dere det ville funket å gå bort til den kjekkeste gutten i gata og spørre om han ville bli med hjem og se på postkortsamlingen min?

 

#postcrossing #postkort #ekte #hobby #sjekketriks

2 kommentarer

ladyaugust

25.09.2014 kl.15:57

Haha så GØY da, postkort med frimerke er myyye mer kos enn en e-mail spør du meg og så er det jo så mange fine postkort :D Såklart du kan spørre den kjekkeste i gata om han vil se på postkortsamling di <3 godklæmme :)

fjellgeitbundingen

25.09.2014 kl.16:36

Ulempen i vår alder er at den kjekkeste gutten i gata enten er opptatt eller noe galt med... Men det heter det er ingen som forspør seg, mulig han også er nysingel. Ja, hvem som veit...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits