81 dager til julaften...

Sånn omtrent, i alle fall. Kanskje det er 82, men det er nesten midnatt, og da blir det brått noe ganske annet. Enn 82, altså. 

I dag har jeg laget invitasjoner og program til årets juleverksted. Det er IKKE 82 dager unna, for det er alltid den siste helgen i november. Om 56 dager, altså. Eller 55, for, ja, midnatt og alt det der. 

Masse å gjøre, masse å tenke på. Men jeg tror at jeg skal greie å komme mer i førjulsstemning enn jeg gjorde i fjor på denne tiden, i alle fall, og det ser jeg frem til. Sånn rent konkret skal jeg ganske umiddelbart (nei, det er ikke sant, for det er jo nesten midnatt, og det er grenser for hvor langt det er greit å strekke ord og uttrykk som "umiddelbart" - men veldig snart, i alle fall) sende ut nevnte invitasjoner til et knippe utvalgte juleverkstedsdeltakere. Noen har vært med i mange år allerede og kan følge de fleste oppskriftene uten tilsyn, andre er nyere men greier sikkert å henge med. Programmet er ganske tettpakket, men mange poster er de samme som tidligere år. Jeg har nemlig funnet ut at visse ting skal man bare ikke forandre på. Det gleder meg å høre at "det blir liksom ikke jul hvis vi ikke..." - særlig hvis det dreier seg om ting som jeg selv er begeistret for, naturligvis. Å dyppe lys, for eksempel. Jeg prøvde å bytte ut lysdypping med en annen aktivitet et år, men det gjør jeg ikke igjen.  

Når invitasjonene vel er sendt har jeg et pusterom på over en måned, men det er greit å starte tidlig med å lage liste over ingrediensene jeg kommer til å trenge, og andre ting jeg kanskje bør kjøpe inn før juleverkstedshelgen. Det går med en hel del sukker, fløte og sirup for eksempel, for vi lager minst to slags karameller. Og så er det greit å sørge for at jeg har overnattingsplasser i orden for dem av gjestene som kommer utenbys fra. Men ellers er både de (de faste, altså) og jeg så rutinerte at det ikke er så mye jobb. 

Såeh... Da må jeg vel finne på noe annet, da.

Forslag?

 

 

 

#jul #juleverksted #DIY #karameller #baking #nedtelling

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits