#NS10

Se! En hashtag! Hos Tante Jul! I overskriften, til og med!

DET er ikke noe dere ser ofte, og det skjer bare når jeg har en ordentlig god grunn. 

Som for eksempel det at BBC-serien North & South fyller ti år. I går, den fjortende november, var det ti år siden det første avsnittet av serien ble vist i England, og det markerte begynnelsen på et decennium av hjertebank hos kvinner som har noenlunde samme preferenser når det gjelder menn som jeg har. 

Ja, jeg mener selvfølgelig at dette var den første store rollen til Richard Armitage. Det skulle gå mange år før jeg selv oppdaget ham; jeg var jo så...*kremt*... Ung den gangen. 

Men uansett. Serien fyller ti år, og det er satt igang en liten folkebevegelse på sosiale medier, der mengder av mennesker sørger for å se serien i løpet av den nærmeste tiden, og ta selfies mens de gjør det - eller ta bilde av tv-skjermen eller føttene sine eller hunden sin, hvis de ikke er så vakre som meg - og poste dem på sosiale medier med hashtaggen #NS10

I kveld har en god venninne ofret mange timer av livet sitt for å se alle fire delene sammen med meg (jeg bestakk henne med elggryte og ostekake), og jeg har kost meg storveies. Serien er perfekt for romantikk- og kostymedramaelskere som meg. Jeg kan fråtse i drama, forviklinger, moralske dilemmaer, humor, dumhet, fordommer, stolthet, tragiske skjebner, dårlige valg, og så videre og så videre. Og så vet jeg jo at det må gå bra til slutt, men det er sannelig ikke så lett å skjønne hvordan det skal greie å bli en lykkelig slutt for alle, når siste avsnitt nærmer seg slutten og det meste bare ser trist og leit ut. 

Som i de fleste BBC-produksjoner er det en overflod av gode skuespillere i serien; den som kanskje flest vil kjenne igjen er Brendan Coyle, som spiller Bates i Downton Abbey. Jeg anbefaler absolutt at dere ser denne serien nå med en gang, uansett om dere har sett den før eller ei. Og tar en selfie og poster den med #NS10
Det er en egen NS10-gruppe på Facebook også, om noen føler seg kallet.

Nå skal jeg gå og legge meg. Kanskje jeg får løpe rundt i Fanny Thorntons krinolinekjole i drømmene mine. Eller i Mr. Bells rutete bukser :-)

Nattinatt!

 

 

#NS10 #RArmitage #RA #Armitage #RichardArmitage #BBC #romantikk #kostymedrama

 

3 kommentarer

Catarina

17.11.2014 kl.12:40

Oh, det var ett härligt inlägg som verkligen fångar personligheten din :). Log lite, för man hör verkligen passionen i din röst som talar genom skärmen :D.

johanne

17.11.2014 kl.22:10

Slik jeg har det om dagen tror jeg at fire episoder av North and South hadde vært greit . Apropos så kom jeg hjem fra en liten tur i yr / regn med ca en halv kilo ---- kantareller !

A

21.11.2014 kl.11:41

Du er sannelig både vakker og billedskjønn, så jeg skjønner godt at du kan koste på deg en selfie :)

Ha en fin helg!

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits