Reisedrøm / drømmereise

Noen dager har jeg mest lyst til å drømme meg bort mellom slagene, og i dag drømmer jeg meg til nord-England. På noen dagers vandring i Northumberland National Park, for eksempel. Der kunne man vel finne roen?


(www.simonfraserphoto.co.uk)

De der fantastiske lyngmoene er virkelig noe for seg selv. Det er fullt mulig at det ville blitt ensformig i lengden, og jeg ser levende for meg at jeg sitter og forbanner været på en dag med kald vind og surt regn og ikke ly noe sted. Men allikevel. 
Har dere forresten lest Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett? Jeg leste den da jeg var liten, og i begynnelsen av boken er det en beskrivelse av hvordan hovedpersonen sitter i en hestetrukket vogn på vei til sitt nye hjem og de kjører over slike lyngmoer. Det er stupmørkt og hun kan ikke se noe ut av vinduet i vognen, men hun aner trøstesløsheten og uendeligheten av dem der vinden uler avsted over dem. Det var nok ikke i blomstringstiden. 

Jeg kunne også virkelig tenke meg å se Hadrian's Wall. Jeg forestiller meg at det er mer sannsynlig at jeg kommer meg dit enn at jeg reiser til den kinesiske muren. Det er litt mer i nabolaget, liksom, men samtidig ganske eksotisk for meg som er mest vant til furuskog og helleristninger.


(www.tripadvisor.com)

Jeg som er så glad i kostymedramaer ville sikkert ha glede av et besøk på Beamish Museum også. Det er et utendørs museum, så å si; en hel liten by fra en annen tid. 


(bikeroutes.org.uk)

Den "hellige øya", Lindisfarne, er også et sted jeg gjerne vil reise til. Når det er lavvann kan en gå ut til øya og borgen over en fem kilometer lang landstrekning som forsvinner igjen når vannet stiger. Det gir nok et ekstra spenningselement til besøket. Jeg har ikke mye erfaring med tidevannstabeller, og vil nok føle meg nervøs og kanskje litt stresset med tanke på å bli strandet der ute. 


(www.britainexpress.com)

Da jeg skrev årsoppgaven min på Steinerskolen leste jeg at Dylan Thomas minst en gang hadde tatt bussen fra Swansea til Gower på kysten av Wales og gått ut på Gower Peninsula (også kalt Worm's Head på grunn av formen) og sovnet i solen så han misset lavvannet. Da var det bare å vente på neste lavvann, som er midt på natten, og så traske hele den lange veien hjem fordi det ikke gikk noen buss. 

Hvis jeg trenger avveksling fra flotte landskap og historiske steder mens jeg er i området kan jeg bare ta et par dager i Newcastle. Jeg har fra en sikker kilde at det er en fin by å være i, nemlig. Når jeg gjør et bildesøk virker det som om det flotteste byen har å by på er bruene over elven, men det stemmer nok ikke helt. Allikevel blir det ett av alle bru-bildene jeg tar med her.


(www.hotelroomsearch.net)

Jo, jeg tror nok at dette blir en fin tur. Selv om den kanskje bare blir i mitt eget hode...

 

 

#reise #dagdrøm #England #Hadrianswall #Newcastle #natur #borg #bøker

 

3 kommentarer

johanne

28.02.2015 kl.19:50

Blir gjerne med på en tur på Hadrians Wall . Eller en 5 dagers vandring på Cutberth`s way fra Melrose til Lindisfarne . Slett ikke uoppnåelig .

Iselin Renée

28.02.2015 kl.21:21

kjempe fine bilder :)

Irene

12.03.2015 kl.18:29

Hadrians Wall er fantastisk. Husker guiden spurte oss med begeistring i stemmen: Can you see it? Og en hel klasse kikket rundt og med litt desperasjon i stemmen: No. Hvorpå han svarer sarkastisk: Well, you're walking on it... Å se nærmere på de romerske fortene som ligger der er spennende også.

Lindisfarne er magisk. The Farne Island med alt fuglelivet er også flott.

Men du må også ta turen til Cragside. Eventyrslott!

I Alnwick castle vil du finne bilde av kong Olav stående fremme i et av rommene. Ellers er scenene fra da Harry Potter lærte å fly i film 1, filmet her.

Newcastle er tipptopp. Undervurdert av mange. De jobbet for å få status som kulturby, og det finnes mange flotte steder der. Du finner forresten "The black gates" der også. Jeg bodde her et år for å studere engelsk og det var samtidig som man så Harry Potter og Ringenes Herre- filmene.

En liten nabolandsby til Newcastle er Durham. Tar 20 min med toget og veldig koselig liten plass.

Jeg må nok innrømme at jeg forelsket meg kanskje mest i the Lake District. Keswick, Windemere, Grasmere var idyllisk.

Oh my... Dreaming of England yet again...

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits