Om å bestemme seg

Jeg kjenner mange som fokuserer på hvor viktig det er å ha et mål i livet. Hvor viktig det er å vite hva man vil, så en har noe konkret å jobbe frem imot. Da kan en sette seg delmål, som gir mestringsfølelse når en når dem, og en kan logge fremdriften mot det målet en har. 

Jeg skjønner at det er et poeng i dette. De fleste fremgangsrike personene jeg kjenner eller har hørt om har visst hvor de ville hen og jobbet for å komme dit. Det handler om motivasjon. 
Det handler også om selvtillit, overbevisning og fryktløshet, om å ta ansvar for eget liv og ikke la seg drive med strømmen. Kanskje fremfor alt om ikke å la frykt for å mislykkes holde deg tilbake. 

Selv har jeg aldri visst hva jeg vil. Jeg vet en hel del om hva jeg ikke vil, og jeg har en ganske grei idé om hva jeg liker og hva jeg ønsker å fylle dagene med. Men jeg har aldri hatt ett konkret talent eller én bestemt overbevisning om hva jeg skal gjøre med livet mitt. Jeg har kort sagt ikke fått lagt valget i hendene på noen måte (her mener jeg ikke at talentfulle personer har det lett; det er masse utfordringer også for dem som har både talent og overbevisning). Derfor må det jo være opp til meg hva jeg skal gjøre ut av livet mitt. 

I en alder av trettini år vil vel de fleste mene at jeg burde ha funnet ut av dette forlengst, og jeg får også ofte selv følelsen av at det er for sent for meg å endre på noe nå. Jeg har jo forpliktelser; barn som skal forsørges, lån som skal betjenes og så videre. Jeg kan med andre ord ikke bare sette avsted ut i verden på eventyr. Å begi meg ut på en helt ny utdannelse fordi jeg ikke får nok ut av den jeg har virker også som et litt for stort prosjekt.

Det kan i det hele tatt bli ganske nedslående iblant. 

Når det blir det - når jeg føler meg nedslått og oppgitt og tilogmed ganske ubrukelig fordi jeg ikke bare kan bestemme meg og bli ferdig med det - da liker jeg å minne meg selv om at det finnes andre måter. For det er jo faktisk sant, det Cheshire-katten sier til Alice: Hvis du ikke vet hvor du skal, spiller det ingen rolle hvilken vei du går. Du kan være helt sikker på å komme frem, bare du går lenge nok.

Det gjelder bare om ikke å bli stående i veikrysset.#valgetskval #eksistensielt #karriere #familie #økonomi #jobb #selvtillit #lewiscarroll #thecheshirecat

Én kommentar

projecthealthy

06.03.2015 kl.22:58

Det er ikke så lett å bestemme seg ;) Lykke til :*

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits