Mat et barn!

Med jordskjelvet i Nepal (og med alle de andre fæle tingene som foregår rundt i verden) kommer påminnelser fra veldedige organisasjoner om hvor viktig det er å hjelpe og å gi. Jeg ga nettopp en (bitteliten, dessverre) sum til World Food Programme, som driver med rask levering av mat til kriserammede områder. Jeg føler meg gjerrig over å gi så lite. Så tenker jeg på historien i Bibelen, med den fattige gamle damen som bare legger noen få kobbermynter i offerskålen og Jesus sier at det var hun som ga mest; mye mer enn de som ofret mange penger, fordi de bare ga en liten del av det de hadde og hun ga alt. Og når jeg tenker på det, føler jeg meg enda gjerrigere. Vi kunne helt klart ha gitt mye mer, de aller fleste av oss. 

Men nok om det. Jeg kom til å tenke på freerice.com, et online-spill der en kan pusse på eller briljere med engelskkunnskapene sine og samtidig donere ris til trengende på noen andres regning. For hvert ord du velger rett (spillet er som en synonymordbok der du skal klikke på riktig alternativ for betydningen av et ord) gir du ti riskorn. Ti riskorn er kanskje ikke så mye, men om mange nok spiller ofte nok gir det store utslag der det behøves allikevel. Bare tenk (med gru) på hvor mye tid du har brukt på ting som Candy crush, og legg litt av den tiden på freerice i stedet...

Klikk på freerice-linken eller på bildet, så bør du komme rett til spillet. Eller skriv freerice.com i nettleseren. 

 

(bilde fra epsos.de)

 

#spill #ris #veldedighet #donasjon #WFP #worldfoodprogramme

2 kommentarer

johanne

27.04.2015 kl.01:28

Desverre virker ikke rice,com hvis du har en adblocker . Det er annonsene du blokkerer som betaler for risen . Så det så .

Tante Jul

27.04.2015 kl.18:27

johanne: Jeg fant ut det, jeg også. Men kanskje ikke alle leserne mine har adblock :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits