The man from Earth

Forleden dag kom jeg til å tenke på en film jeg så en gang, sammen med Mannen. Ingen av oss visste noe om filmen fra før, og det skulle vise seg å bli en slik sjelden opplevelse der noe er så totalt annerledes og mye bedre og merkeligere enn en kunne tenke seg, så en blir sittende og måpe seg gjennom det, og inntrykket blir hengende igjen lenge lenge etterpå. 

Det er ikke en veldig dramatisk film, i den forstand at ingen slåss eller skyter hverandre i særlig stor grad. Men den utfordrer tankene og virkelighetsoppfatningen, hos de fleste, vil jeg tro. Det er nok viktig å være litt nysgjerrig av seg og å ha et åpent sinn når en ser denne. 

Nå er det vel tre år eller mer siden jeg så filmen, men den har dukket opp i tankene mine iblant i løpet av tiden som har gått, og nå tror jeg det er på tide å se den igjen. Jeg har bestilt to kopier av den fra Amazon - en er til en venn som jeg tror vil ha glede av den - og venter spent på at de skal komme i posten. Jeg tror den ligger ute på youtube også, om noen av dere vil se, og det anbefaler jeg dere virkelig å gjøre! 

 

#film #mysterium #utfordring #tankeeksperiment #vitenskap #kjemi #fysikk #biologi #historie #religion

Én kommentar

johanne

18.05.2015 kl.22:59

Nå har jeg sett filmen . Fin opplevelse . Du har rett , mange tanker om hva som er virkelig , og om hva historiefortellerne bestemmer at vi skal tro om virkeligheten . Rent bortsett fra tanken om evig , fysisk liv , som mennesker til alle tider har lekt med .

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

39, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits