42 dager igjen

Men vet dere hva? Nå er det ikke lenge til jul - igjen. Det er en av tingene vi kan være sikre på, uansett hvor mye verden faller sammen rundt oss: Jul blir det uansett. Om det blir en slik jul der en sitter alene og savner noen, eller en slik som en tilbringer med familie og dem en elsker. Eller en jul der en er hjemløs, sulten, desperat og kald; eller redd og jaget fordi en er den en er. Eller en helt anen slags jul.

Jul blir det uansett.

Om så bare fordi julen faller på en bestemt dato hvert år.

For min egen del håper jeg på en jul med ro i sjelen. Jeg håper inderlig at jeg i jula kan vite at jeg har en jobb å gå til når den er over, og at jeg har i det minste noe av den tryggheten som ikke har vært meg forunt de siste årene. Og så håper jeg at jeg i de dagene jula varer skal klare å legge fra meg den lammende bekymringen for fremtiden og de påtrengende tankene om at jeg ikke er god nok, eller sterk nok, eller at jeg har sviktet og gjort for lite for å forbedre situasjonen min.

Jeg får jul uten barna mine i år, men heldigvis er jeg ganske sikker på at de blir tatt vel hånd om der de skal være. Til forandring fra forrige barnløse jul skal jeg feire hos familien min, i bygda der jeg vokste opp, og jeg tror faktisk at jeg gleder meg litt.

 

 

#jul #eksistensiellangst #familie #politikk #håp #jobb

6 kommentarer

frodith

12.11.2016 kl.14:32

det høres ut som din jul blir litt koselig da. Viktig å glede seg litt også :-) SKal du ha julekalender i år da :-)

Tante Jul

12.11.2016 kl.16:51

frodith: Jeg tror jeg må stå over julekalenderen i år. Prøvde meg jo på å gjenopplive den i fjor, men det var ikke like gøy når det bare var kollegene mine som deltok og samme person vant hver gang. Det kjennes ikke som om jeg kommer til å ha kapasitet til å promotere en kalender så mye som skal til. Det er synd, for det var hyggelig i de årene jeg hadde den.

Kashma

12.11.2016 kl.17:17

Hej!

Är du kanske intresserad av en personlig bloggdesign eller drömhemsida som byggs upp efter dina egna önskemål? :)

Glada hälsningar

Kashma Izat

Tante Jul

12.11.2016 kl.17:38

Kashma: Hei!
I og med at jeg blogger kanskje ti ganger i året for tiden og ikke har et konkret mål med bloggen min er det nok ikke aktuelt for meg å kjøpe et design av deg. Men takk for tilbudet.

Irene

13.11.2016 kl.22:30

Jippi! Så gøy å se at det skjer noe her! Tante Juls karameller har jeg aldri smakt, men jeg har prøvd meg! Tror dette blir den 6. jula jeg følger deg. Håper du får en fin førjulstid!

Tante Jul

14.11.2016 kl.10:28

Irene: Så hyggelig å høre at jeg blir satt pris på!
Jeg er ambivalent med hensyn til om jeg skal ha kalender i år; det heller mot at det ikke blir noe denne gangen siden ting er litt mye for meg for tiden... Men du får følge med, i tilfelle det er nok liv i meg for en karamell-giveaway eler to! :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

40, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits