Nyttårsaften er over oss!

Dette innlegget er tidsinnstilt. Det er det fordi jeg ikke vil glemme den advarselen jeg egentlig vil gi dere alle sammen hvert år på denne tiden. 

EDIT: Innlegget dukket ikke opp da det skulle, så jeg må nok gjøre en reprise til neste nyttårsaften. Jeg håper dere klarte dere allikevel.

Fyrverkeri er stas. Det er flott å se på, festlig og fargerikt, og det smeller og glitrer og lukter krutt. Men det kan være farlig også. Bildet under her er tatt noen dager etter en nyttårsaften (for etterhvert mange år siden), da jeg var en av de uheldige. Jeg fikk en rakett schmækk rett i fjeset og kunne vært både død og blind om ikke skjebnen hadde villet det annerledes. 


Under plasterlappen er det syv sting som jeg fikk uten bedøvelse. Under de syv stingene er det en brist i benet, en sprekk som jeg fikk presset luft fra bihulen opp igjennom da jeg skulle snyte meg for å bli kvitt blodet fra nesen. Det er derfor ansiktet mitt har så rar fasong; luften ble presset inn under huden så hele siden av ansiktet svulmet opp.

Det satt naturligvis igjen en del blod inne i bihulen min også, og etter hvert som det koagulerte og løsnet måtte jeg suge inn slimete blodklumper og dra dem ned i halsen så jeg kunne hoste dem opp igjen og spytte dem ut. Det var ikke særlig delikat, kan jeg fortelle, verken for meg eller de som tilfeldigvis var i nærheten når det skjedde.

Da plasteret kom av og stingene var borte viste det seg at det satt igjen krutt i såret. De kalte det en posttraumatisk tatovering og jeg måtte ha laserbehandlinger for å få det bort. Men ikke før jeg hadde gått åtte måneder med fremmedes blikk (og fingre!) festet på ansiktet mitt fordi de trodde sminken min hadde rent. 

Det jeg vil frem til med denne detaljerte beskrivelsen er rett og slett at dere må være forsiktige. Ikke bland raketter og alkohol. Ikke gå til steder der andre gjør det, heller. Selv var jeg bare en tilfeldig forbipasserende, og nesten helt edru attpåtil. En vet aldri når noe slikt kan skje.

Jeg var heldig. Det jeg fikk var en liten skade som ikke har gitt meg annet varig mén enn at jeg lett får vondt i området der det var brist, og at det visst ble en fortykning da det grodde sammen så passasjen i bihulen (ja, passasjen for snørr, altså) er litt trang. Men det er så veldig små marginer! Så pass godt på dere selv i kveld.

 

 

#advarsel #tantejul #raketter #fyrverkeri #uhell #skade #nyttår
 

2 kommentarer

Åshild

01.01.2017 kl.11:34

Så bra at det gikk bra med deg tross alt.

Slike advarsler er viktige, men spørsmålet er om folk i festrus vil huske de.

Jeg drømmer om kommunale fyrverkeri med profesjonelle, for å få ned risiko og kostnad.

ladyaugust

01.01.2017 kl.11:50

Oi det der så ikke særlig godt ut. Jammen bra det gikk fint til sist. Her er det nix raketter, mye fordi jeg det er så mye skader og fordi det skytes opp mange millioner kroner på noen minutter som andre mennesker kunne nytt godt av. Riktig Godt Nytt År kjære deg og stor god klæm <3

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits