Et rikt liv?

Jeg er fremdeles i nyttårsmodus, og nymånemodus, så jeg tenker mye på hva jeg kan gjøre fremover for å vokse og skape og alt det der. Jeg jobber mye med det også, naturligvis, og i de øyeblikkene jeg ikke blir overveldet av panikk og eksistensiell angst innser jeg at jeg faktisk har spennende ting på gang.

I går kveld satt jeg i timevis og formulerte en forretningsplan. Jeg skal nemlig på et møte i morgen for å få en næringsfaglig vurdering slik at Nav vil gi meg dagpenger mens jeg etablerer mitt eget lille selskap. Det vil jeg gjerne fortelle mer om etter hvert som det tar form. Enn så lenge trenger jeg ikke å si mer enn at jeg følger mottoet "det enkle er ofte det beste", og at jeg forhåpentligvis greier å lage min egen jobb der jeg kan gjøre ting jeg er flink til.

 

Men tilbake til overskriften. På nyttårsaften var barna og jeg hos en venninne som også er alene med to barn, og hadde en veldig hyggelig kveld. Venninnen min og jeg snakket mye, om livene våre, håp og drømmer og frustrasjoner, slik kvinner gjerne gjør når de er sammen. I løpet av kvelden sa hun en ting jeg måtte tenke litt over før jeg innså hvilket godt poeng hun hadde:
Hun sa at hun tror jeg lever et rikere liv enn mange andre.
Janteloven har såpass godt tak på meg at når jeg selv eller andre bruker superlativer (eller som her, komparativer) om meg, så tenker jeg at neida, det stemmer sikkert ikke. Men... Det gjør kanskje det?
Jeg mener å huske at hun sa dette rett etter at jeg hadde uttalt meg om mine egne prioriteringer; om hvordan jeg er fullt klar over at jeg har dårlig råd og ingen jobb og at utfordringene tårner seg opp rundt meg på alle kanter, men allikevel velger jeg å kjøpe juletrepynt for nesten tre hundre kroner, kjøre til Skjebergdalen og henge pynten på et tre midt ute i skogen. Fordi jeg hadde lyst.

Jeg gjør ofte ting bare fordi de gleder meg eller andre. Ting som gjør at folk kikker litt rart på meg, eller rister oppgitt på hodet mens de smiler for seg selv. Mange av tingene koster ingenting, eller atskillig mindre enn tre hundre kroner. Jeg kan glede meg over å trampe på den tynne isen over vannpyttene og høre på den singlende lyden det lager. Jeg har hengt et rødt hjerte i en busk nede ved portstolpen min ved veien - fire ganger, for noen kommer og tar dem med jevne mellomrom. Jeg elsker å dyrke grønnsaker selv (om enn med vekslende hell, må jeg innrømme), og å finne ting som kan spises ute i naturen. jeg lager sirup av granskudd og koker karameller av den etterpå, fordi det er så hyggelig, og så tilfredsstillende å lage noe selv. Jeg kan le høyt av at en metallbit ligner på en terrier, eller et sykkelstyre eller et skilt, selv når jeg vet at den bare er en vanlig kjedelig liten del som trengs for å montere sammen en vegg i en varebil. Jeg jubler når det en sjelden gang kommer to ørepropper med lik farge ut av øreproppdispenseren. Og jeg slutter ikke å se de små gledene, selv om jeg sliter.

Jo, jeg lever et rikt liv. Jeg ser og verdsetter små ting. Og jeg håper at jeg aldri mister den egenskapen, selv når jeg en gang sitter der med fast jobb og stabile rutiner, og visshet om at jeg greier å betale regningene i neste måned også. Selv da.
 

 

 

 

 

#nerd #språknerd #livet #Quirky #venner #nyttår #funderinger #Personlig #fremtidstanker #glede #smågleder

 

 


 

2 kommentarer

frodith

04.01.2017 kl.18:39

Ja, et rikt liv kan man kanskje best leve på lite penger faktisk :-)

fjellgeitbundingen

05.01.2017 kl.14:02

Hei, et flott innlegg. Så masse flotte tanker. Så spennende å skulle starte en egen forretning da. Kjempe bra.

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits