Pinup

I kveld har jeg undervist min yngste sønn. Han lurte på hva en pinup var for noe, og da måtte jeg jo forklare ham det.



Ja, det der med å lure på hva en pinup er, det er jo ikke noe som bare kommer av seg selv, regner jeg med. Slik er det jo med det meste man lurer på; det er noe som får deg til å begynne å lure i utgangspunktet.
Denne gangen var det nok jeg som utløste nysgjerrigheten. Han lå nemlig så fint henslengt på senga at jeg spurte om han var en pinup-modell. Det kunne han naturligvis ikke svare på siden han ikke visste hva en pinup var. Så jeg måtte til å forklare.

Først fortalte jeg hva selve ordet betød. "Henge opp med tegnestift". Og at det er plakater det er snakk om. Så redegjorde jeg for hva motivet på plakatene gjerne er, i så enkle vendinger som mulig. Damer, bikini, korte topper, skjørt, og så videre. Så gikk jeg videre til å nevne vanlige positurer og attrapper (fine biler, overdimensjonerte skiftenøkler som ikke kan brukes til det de later som om de bruker det til). Da jeg hadde kommet så langt merket jeg at jeg var i full gang med å illustrere ved selv å innta noen av positurene, så jeg fant ut at det var best å vise ham.

Jeg innrømmer gjerne at jeg var litt betenkt over å skulle google "pinup" mens min syvårige sønn sto ved siden av. For sikkerhets skyld valgte jeg søket "50s pinup", for da følte jeg meg passe trygg på hva som ville komme opp.



Det gikk bra.

Så nå har han lært noe i dag også.

 

 

#mamma #pinup #awkward #undervisning

3 kommentarer

johanne

12.01.2017 kl.21:38

Haha ---- Jeg går ut fra at han vet at normale damer ikke ser slik ut når de skrur hjulet av bilen sin . Han har jo tross alt sett hvordan DU ser ut når du mekker bil ?

tommy

14.01.2017 kl.16:03

Jeg husker når jeg var liten og hjalp min mor med varene hjem fra butikken,så fikk jeg en pinup (is) fordi jeg hadde vært snill. Så etter mange pinups,ser jeg jo det nå at vi handla i feil butikk!

Tante Jul

14.01.2017 kl.16:47

tommy: Haha! Det hadde tatt seg ut om hun hadde gitt deg en sånn annen pinup hver gang... :-)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits