Plystrebuse og knirkebuse

Jeg er forkjølet.

Veldig veldig forkjølet, og det er ikke noe gøy. En ting er den den konstante kilingen i nesa, som gjør at jeg drar inn reelt eller innbilt snørr med jevne mellomrom og dermed sørger for ekstra trykk i bihulene så øynene mine svir og ørene klør. En annen ting er serienysene; opptil fem på rappen, så jeg står tvekroket og rallende i flere minutter etterpå, gjerne med kramper i diafragma i tillegg. Og trøttheten og hodepinen er også verdt å nevne.

Men så er det plystrebusene, kanskje det eneste humoristiske innslaget i en ellers høyst uønsket tilstand.

Du vet når det sitter en gjenstridig buse i det ene neseboret og lager plystrelyder når du puster? Dem har jeg hatt flere varianter av de siste par dagene. I tillegg, siden passasjen til bihulene mine tydeligvis lider under forkjølelsen, oppstår et trykk når jeg snufser som må utlignes etterpå. Resultatet er at jeg går rundt og lager både plystre- og knirkelyder. Hooot - knirk. Hooot - knirk.

Riktig interessant.

Men det hadde vært mer interessant å kunne puste fritt og ikke ha vondt noe sted, merker jeg.

 

 

#snørr #helse #forkjølelse #dustenese #plystrebuse

4 kommentarer

johanne

20.02.2017 kl.15:32

He-he . Jeg ser på den første setningen oppe ved det fine bildet av deg - ?- Jeg har hørt at det å lese veldig mye rare tegneserier som barn kan gi et spesielt pragmatisk og humoristisk forhold til egne kroppsfunksjoner . Tror du det er en sammenheng?

Tommy

12.03.2017 kl.10:53

Plystrebuse,klarer du det ordet på tysk?

Roald

21.03.2017 kl.22:23

Det fine med forkjølelse er at det går over. Og det fine med det som går over, er at det åpner seg nye muligheter. Nå er det våren. Neste uke kan de første lammene komme, og da er blåveisen rundt hjørnet. Nyte hver dag - i verdens lykkeligste land - med 1000 juletrær hele året - like utenfor vinduet.

johanne

02.05.2017 kl.13:25

Forslag til Tommy : Pfeiff-popel ? und Knirsch-popel ? Haha !

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits