LINDA OG VALENTIN

Jeg leste masse tegneserier da jeg vokste opp. Foreldrene mine hadde med seg kassevis av dem da vi flyttet til Norge i '77, og det kom vel til noen flere etter hvert. Men brorparten av albumene er på dansk og fra tiåret rundt da jeg ble født. De var sortert i kassetter, og jeg fikk ta frem en kassett av gangen og være nøye med å sette hvert album på plass når jeg var ferdig. Jeg kunne tilbringe timevis i sofaen med en slik boks med album ved siden av meg, mens jeg pløyde meg gjennom det ene etter det andre.
 

En av favorittseriene mine handlet om Linda og Valentin, agenter i tid og rom. Jeg har vært gjennom alle albumene mange ganger, og elsker både streken, verdenene, karakterene og historiene. Heldigvis for meg satt det en fyr i Frankrike og kjente det på samme måte, bare mye sterkere. Denne fyren bar med seg begeistringen sin for fantasy og science fiction gjennom hele oppveksten sin, og hadde en stadig drøm om å gjøre noe mer ut av favoritt-romagentene sine.

Og nå har han gjort det!

I kveld skal jeg på kino og se Valerian and the City of a thousand planets, regissert av Luc Besson. Forventningene er skyhøye!Nå virker det ikke som om folk i Sarpsborg er redde for at kinoforestillinger blir utsolgt; i alle fall var det ingen som hadde bestilt billett ennå i går da jeg kjøpte min. Selv om jeg unner mange å få sett denne filmen, og selv om jeg håper det finnes noen der ute som deler i det minste noen av interessene mine, så må jeg si at tanken på å se filmen helt alene omgitt av 312 tomme seter er ganske tiltrekkende :-)

 

 

#lucbesson #valerian #kino #fantasy #scifi #film #barndomsminner

5 kommentarer

Johanne

06.08.2017 kl.18:29

Vi skal også se den ------- blir spennende .

Johanne

09.08.2017 kl.00:02

Nå har vi vært og sett filmen ( i 3-D) Vi er kjempefornøyd på bakgrunn av 40 års samliv med tegneseriene . Romvesnene var supre . Særlig vekslerne var ypperlig gjengitt !!! Samfunnskritikken fra serien var svært tydelig . Tenkte først at Valentin ( Valerian) så ut som en hvalp , men OK , da , han leverte jo bra , og Linda( Laurelin) var fin . Vi er glade og har hatt en fin kveld - takk Luc .

Tante Jul

09.08.2017 kl.06:34

Johanne: Så bra at dere også hadde glede av den! Selv var jeg storfornøyd :-)

Tommy

23.08.2017 kl.20:53

Så ut som en blanding av Star Wars og Avatar. Terning kast?

Tante Jul

23.08.2017 kl.21:27

Tommy: Yatzy! ;)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits