Kan du gjette fargen?

Jeg skal male huset mitt. Har kjøpt inn malingen og greier, og har stått i dagevis på (og under og ved siden av) en stige og skrubbet kledningen med kraftvask. Dessverre har jeg ikke en veldig lang stige, så jeg rekker ikke opp på den høyeste veggen. Venter på at en bekjent skal komme og sette opp et stillas han har sagt jeg kan få låne, men jeg føler meg ikke helt sikker på at han får det til (sånn rent praktisk med tanke på tid og veldig mye jobb). Og så regner det. Jeg kjenner meg ørlite granne utålmodig, om jeg må si det selv. 

Jeg vet at det bare er å smøre meg med tålmodighet og gjøre det som kan gjøres fortløpende, men aller helst ville jeg hatt sol, stillas, dugnadsgjeng og et par fridager, og så bare fått alt unna med det samme. 
Jeg får uansett bare gjort tre sider av huset i år, for den fjerde skal ha ny kledning tidlig neste sommer - slik må det jo gjøres når en ikke har masse penger og tid og snekkerkunnskaper. Men tre sider er mye, det, og med tre sider i ny farge vil allerede huset se veldig annerledes ut. 

De som kjenner meg eller har fotografisk hukommelse fra min ti års blogghistorikk vet at huset mitt for øyeblikket er grått med brune karmer. De som bodde her før var forut for sin tid og malte huset grått før det ble moderne, så det er ikke en av disse fyldige gråfargene som vi ser overalt. Det er mere... flatt. Med bæsjebrune karmer. Og frem til helt nylig var det ganske mye svertesopp også. Men NÅ! Nå kommer huset mitt til å få personlighet. Såpass mye personlighet at en jeg kjenner reagerte med å si "Nei, det kan du ikke gjøre mot naboene dine!". 

Det kan jeg faktisk; jeg har spurt kommunen. 

Men nå lurer jeg på om du kan gjette hvilken farge jeg har valgt? Hvilken farge vil passe på huset til tante Jul, synes du? 

(Hint: Det er ikke hvit)

 

15 kommentarer

hverdagslivetivollen

09.08.2017 kl.07:51

hmm... er nå ganske så fersk her inne... men prøver meg på en varm blå farge...??

Tante Jul

09.08.2017 kl.10:15

hverdagslivetivollen: Jeg er ikke så veldig glad i blått, faktisk. Men synes at alle farger er bedre enn dette hvite og grå som tar over boligstrøkene i hele landet...

dandilion

09.08.2017 kl.08:36

Julerødt med hvite eller grønne karmer? Men det er vel ikke noe naboene ville ha reagert på. Eller brunt med knæsje farger på vinduskarmer, dører og andre detaljer? Har du vært i den fargerike gata i Stavanger? Der er det hus i all slags knæsje farger :)

Tante Jul

09.08.2017 kl.09:40

dandilion: Jeg har bare vært i Stavanger en gang, og da hadde jeg kjærlighetssorg så jeg la ikke merke til så mye rundt meg...
Karmene mine blir hvite, så egentlig føler jeg at jeg er ganske normal med det jeg har valgt.

ladyaugust

09.08.2017 kl.09:33

Ha ! Hadde jeg kunnet velge (uten innblanding) hadde jeg malt det som på bildet for det var helt meg :D Masse lykke til. <3

Tante Jul

09.08.2017 kl.10:05

ladyaugust: Jeg synes også at huset på bildet er veldig fint! Kanskje jeg skulle printe ut en masse eksemplarer og legge i postkassene til naboene, så de skjønner at de bare skal glede seg over hvordan det faktisk blir :-)

dandilion

09.08.2017 kl.10:39

Ja, da får man ikke så mye med seg. Og så kommer det litt an på når du var der også. Her kan du se noen bilder av den: https://no.regionstavanger-ryfylke.com/se-og-gjore/ovre-holmegate-den-fargerike-gaten-p864323 Mange fargerike og flotte hus :)

frodith

09.08.2017 kl.14:57

Jeg vet ikke hvilken farge du velger, men jeg synes du skal velge TURKIS :-D

Tante Jul

09.08.2017 kl.18:00

frodith: Turkis er DEG, det. Ikke meg :)

ladyaugust

09.08.2017 kl.16:26

Hehehehe ja det ville vært noe det, men da kan det hende en surpomp hadde ringt og klaget til kommunen og så hadde hele malingsgleden fordufta. Best å ikke si noe og late som ingenting :) <3

Tante Jul

09.08.2017 kl.18:04

ladyaugust: Det kan for så vidt hende at noen ringer og klager uansett; aldri greit å vite hva slags selvrettferdige sjeler som gjemmer seg bak fasadene her. Men da akter jeg å bruke Hanne på Byggesak for alt hun er verdt, om hun vil eller ikke.

Jonna

09.08.2017 kl.23:53

Først tenkte jeg grønt, men det ville vel ikke naboene reagert nevneverdig på.

Så da må det jo være lilla, da?

Tante Jul

10.08.2017 kl.08:23

Jonna: Ingenting galt med deduksjonsevnen din, i alle fall!

Tattavkvinnene

10.08.2017 kl.22:07

Ut i fra bloggnavnet ditt så ville jeg kanskje tro du klinket til med julefarger, rødt, hvitt, eller grønt?

Det er høres ikke så ille ut for naboene da, så jeg er kanskje helt på jordet? :D

Tante Jul

12.08.2017 kl.08:39

Tattavkvinnene: Jeg synes røde hus med hvite karmer er fine, og grønt er favorittfargen min - men ikke på hus.
Det er nok ingen av alternativene dine :)

Skriv en ny kommentar

Tante Jul

Tante Jul

41, Sarpsborg

Jeg er helt normal! Og jeg tror det finnes litt jul i det meste. vejrup@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits